Jaroslaw Kaczynski va fi audiat în cadrul anchetei privind accidentul de la Smolensk

Fratele geamăn al fostului preşedinte polonez, Jaroslaw Kaczynski, va fi audiat în cadrul investigaţiilor privind prăbuşirea aeronavei prezidenţiale poloneze, la 10 aprilie, în Rusia, a anunţat procurorul general Andrzej Seremet, citat de Radio Zet, relatează Radio Polonia.

65 afișări
Imaginea articolului Jaroslaw Kaczynski va fi audiat în cadrul anchetei privind accidentul de la Smolensk

Jaroslaw Kaczynski va fi audiat în cadrul anchetei privind accidentul de la Smolensk (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Data audierii lui Jaroslaw Kaczynski nu a fost stabilită încă, potrivit postului de radio.

În cadrul investigaţiilor s-a stabilit că majoritatea pasagerilor aeronavei prezidenţiale nu şi-au închis telefoanele mobile pe durata zborului. Peste jumătate dintre telefoanele mobile erau deschise la momentul prăbuşirii aeronavei, în care au murit toate cele 96 de persoane aflate la bord, inclusiv fostul preşedinte, Lech Kaczynski.

Seremet a anunţat miercuri că Agenţia pentru Securitate Internă (ABW) va fi desemnată să determine care dintre pasageri vorbeau la telefon în ultimele minute dinaintea prăbuşirii. Procurorul general a subliniat că procurorii nu pleacă de la ipoteza că telefoanele mobile au creat interferenţe cu sisteme de la bord, dar nici nu exclud această posibilitate.

Unii experţi în aviaţie au declarat că semnalul telefoanelor mobile nu afectează datele altimetrului sau indicatoarelor de viteză de la bordul unui avion.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici