Jeb Bush, fratele cel mic al lui George W. Bush, poate candida la alegerile pentru Casa Albă

Jeb Bush, fratele cel mic al lui George W. Bush şi fiul fostului preşedinte George H.W. Bush, poate candida la alegerile prezidenţiale americane din 2016, după două mandate în calitate de guvernator al statului Florida, relatează CNN în pagina electronică.

236 afișări
Imaginea articolului Jeb Bush, fratele cel mic al lui George W. Bush, poate candida la alegerile pentru Casa Albă

Jeb Bush (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Jeb Bush a fost întrebat în cadrul emisiunii "The Today Show", difuzată de televiziunea NBC, dacă plănuieşte să candideze în alegerile din 2016; Bush a declarat că "este mult în viitor. Am o voce. Vreau să împart din convingerile mele despre cum mişcarea conservatoare şi Partidul Republican îşi pot redobândi baza, pentru că ne-am pierdut". Gazda emisiunii, Matt Lauer, l-a întrebat dacă exclude varianta unei candidaturi în 2016, la care Bush a răspuns "Nu o fac. Dar nici nu o voi declara azi".

Jeb Bush îşi promovează, prin intermediul televiziunilor, noua sa carte, "Immigration Wars: Forging an American Solution" (Războiul migrării: Făurirea unei soluţii americane), în care analizează situaţia imigrării în Statele Unite. El se opune naturalizării treptate a imigranţilor ilegali, făcându-se remarcat prin criticile aduse Partidului Republican încurajându-l să promoveze reformele şi să-şi îmbunătăţească abordarea astfel încât să obţină mai multe voturi din partea electoratului provenit din rândurile minorităţilor şi imigranţilor.

"Propunerea noastră este una care priveşte înainte. Dacă vrem să creăm o politică asupra imigrării care să funcţioneze, nu putem continua să facem imigrarea ilegală un drum mai facil decât cea legală", a explicat Bush. "Cred că este important că există un conflict natural între moştenirea imigraţiei şi statul de drept. Acolo trebuie insistat. Nu prin suprimarea drepturilor oamenilor"

Întâlnirile din cadrul Comitetului Naţional Repbulican, în care se discută finanţele au loc la Coral Gables, Florida, unde este aşteptat si Bush, alături de ceilalţi pretendenţi la alegerile din 2016, ca senatorul Marco Rubio din Florida sau guvernatorul din New Jersey Chris Christie.

Un alt eveniment în care se conturează perspectivele pentru alegerile următoare este Conservative Political Action Conference, cea mai importantă întâlnire a liderilor şi activiştilor conservatori, la care este aşteptat şi Bush.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici