Jeremy Corbyn a condamnat „lovitura de stat îngrozitoare” din Bolivia

Liderul Partidului Laburist din Marea Britanie, Jeremy Corbyn, a catalogat demiterea preşedintelui bolivian Evo Morales ca fiind o „lovitură de stat îngrozitoare”, pe care a condamnat-o cu vehemenţă, relatează site-ul publicaţiei The Daily Mail.

567 afișări
Imaginea articolului Jeremy Corbyn a condamnat „lovitura de stat îngrozitoare” din Bolivia

Jeremy Corbyn a condamnat „lovitura de stat îngrozitoare” din Bolivia

Oficialul britanic a transmis, prin intermediul unei postări pe platforma Twitter, că evenimentele petrecute în Bolivia reprezintă o lovitură de stat care subminează democraţia din statul sud-american. „Să îl văd oe Evo Morales care, alături de o mişcare puternică, a adus atât de mult progres social, forţat să demisioneze de către armată este îngrozitor”, a apreciat Corbyn.

Condamn această lovitură de stat împotriva cetăţenilor bolivieni şi susţin democraţia, justiţia socială şi independenţa”, a adăugat liderul laburist.

Evo Morales, aflat la conducerea Boliviei de aproape 14 ani, a declarat duminică că se va retrage din funcţia prezidenţială după ce armata a cerut demiterea sa, iar aliaţii săi l-au părăsit, în contextul protestelor de stradă ce persistă de săptămâni. Fostul preşedinte bolivian a încercat să sfideze reglementările constituţionale, preluând un al patrulea mandat la conducerea statului.

Mai mulţi ofiţeri de poliţie s-au alăturat sâmbătă mişcării de protest a cetăţenilor în cel puţin trei oraşe boliviene, contestând rezultatele alegerilor prezidenţiale din ţară şi solicitând demiterea preşedintelui Evo Morales. Cel puţin trei persoane au murit în urma confruntărilor dintre protestatari şi susţinătorii preşedintelui Morales de la începutul manifestaţiilor, pe 20 octombrie.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici