Joaquin Phoenix şi Martin Sheen, arestaţi la ultimul protest organizat de Jane Fonda la Washington. VIDEO

Joaquin Phoenix şi Martin Sheen s-au numărat printre cele 147 de persoane arestate vineri în urma ultimului protest organizat de Jane Fonda la Washington pentru a atrage atenţia asupra problemelor climatice, arată Hollywood Reporter.

3608 afișări
Imaginea articolului Joaquin Phoenix şi Martin Sheen, arestaţi la ultimul protest organizat de Jane Fonda la Washington. VIDEO

Joaquin Phoenix şi Martin Sheen, arestaţi la ultimul protest organizat de Jane Fonda la Washington. Sursă foto: Profimedia

Printre celebrităţile care au protestat la întâlnirea cunoscută drept Fire Drill Friday s-au numărat şi alte vedete, precum Susan Sarandon şi Maggie Gyllenhaal.

Joaquin Phoenix a vorbit despre cât de important este să adopţi o poziţie în legătură cu problemele climatice şi la ceremonia Globurilor de Aur 2020, unde a câştigat premiul pentru cel mai bun actor îndr-o dramă, pentru rolul din ”Jocker”. Vineri s-a aflat alături de Jane Fonda, Susan Sarandon, Maggie Gyllenhaal, Martin Sheen şi Amber Valletta între activiştii care atrag atenţia asupra problemelor legate de incendiile din Australia.

Phoenix chair a vorbit protestatarilor arătând că "Ceva ce nu e prea des adus în discuţie atunci când e vorba despre schimbări climatice e că industria cărnii şi a produselor din lapte sunt al treilea factor care influenţează transformările condiţiilor meteo. Uneori mă întreb ce putem să facem pentru a combate efectele schimbărilor climatice. Şi asta poţi face chiar acum, chiar mâine, alegând ce consumi”.

Protestul a fost utimul din seria organizată de Fonda ca "Fire Drill Fridays" şi a fost concentrat asupra marilor bănci şi finanţării exploatării combustibilului fosil.

 

Mai multe imagini publicate în media sociale arată că Phoenix şi Sheen au fost reţinuţi de poliţie. Poliţia a explicat faptul că arestările au fost operate pentru "aglomerare, obstrucţionare şi incomodarea” accesului pe treptele Capitoliului.

Fonda, câştigătoare a două premii Oscar, a declarat în luna septembrie că va face astfel încât să fie arestată în fiecare zi de vineri pentru a atrage atenţia asupra problemei schimbărilor climatice, lucru care s-a întâmplat prima dată pe 11 octombrie.

Jane Fonda a anunţat că se va implica în protestele pe tema schimbărilor climatice, afirmând că s-a simţit inspirată "de mişcarea incredibilă creată de tineretul nostru".

Artista a promis să protesteze în fiecare vineri până în luna ianuarie, cerând să fie luate măsuri pentru a face faţă schimbărilor climatice.

Fonda a câştigat primul ei premiu Oscar în 1972, la vârsta de 35 de ani, pentru rolul din filmul "Klute" al lui Alan J. Pakula. Al doilea trofeu a fost obţinut pentru partitura din drama "Coming Home/Întoarcerea acasă", semnată de Hal Ashby. Jane Fonda mai este cunoscută pentru activism, fiind o militantă împotriva războiului şi pentru cauza femeilor şi pentru lansarea unei serii de casete video cu exerciţii de fitness în anii 1980.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici