Joe Biden afirmă că agresiunile Rusiei sunt "încălcări semnificative" ale Cartei ONU

Acţiunile Rusiei în Ucraina constituie "încălcări semnificative" ale Cartei Naţiunilor Unite, a declarat preşedintele SUA, Joseph Biden, în discursul rostit miercuri la Adunarea Generală ONU, cerând continuarea susţinerii internaţionale pentru Kiev şi afirmând că nu a ameninţat nimeni Moscova.

690 afișări
Imaginea articolului Joe Biden afirmă că agresiunile Rusiei sunt "încălcări semnificative" ale Cartei ONU

"Este vorba de un război care a fost opţiunea unui singur om", a afirmat Joseph Biden, conform CNN, referindu-se la preşedintele rus, Vladimir Putin.

"Acţiunile Rusiei reprezintă încălcări semnificative ale Cartei ONU. Trebuie să spunem foarte clar: un membru permanent al Consiliului de Securitate al Naţiunilor Unite a invadat un stat vecin, a încercat să şteargă de pe hartă un stat suveran. Rusia a încălcat în mod ruşinos principiile centrale ale Cartei ONU prin războiul brutal, care nu era necesar, din Ucraina", a acuzat liderul de la Casa Albă, citat de agenţia The Associated Press.

"Ucraina are aceleaşi drepturi ca orice alt stat suveran. Noi suntem solidari cu Ucraina, vom menţine solidaritatea împotriva agresiunii Rusiei", a continuat Biden.

"Nu a ameninţat nimeni Rusia şi nu a vrut nimeni un conflict în afară de Rusia. De fapt, noi am încercat să evităm ajungerea la o asemenea situaţie", a insistat preşedintele SUA.

Biden a afirmat că "preşedintele Putin a lansat ameninţări nucleare clare la adresa Europei", manifestând "o ignoranţă nechibzuită pentru responsabilităţile asumate în sensul neproliferării". "Acum, Rusia mobilizează militari suplimentari la război, iar Kremlinul organizează o farsă de referendum în încercarea de a anexa părţi ale Ucrainei, o încălcare semnificativă a Cartei ONU", a subliniat preşedintele SUA.

Preşedintele SUA a atribuit Rusiei vina pentru amplificarea crizei alimentare internaţionale. "Rusia lansează minciuni, încercând să atribuie vina pentru criza alimentară sancţiunilor impuse de multe ţări din cauza agresiunii în Ucraina. Dar trebuie să fiu foarte clar în legătură cu un lucru: sancţiunile noastre permit Rusiei să exporte alimentare şi fertilizatori, nu există limite. Războiul Rusiei înrăutăţeşte securitatea alimentară şi doar Rusia îl poate opri", a precizat Biden, anunţând asistenţă umanitară americană în valoare de 2,9 miliarde de dolari la nivel internaţional.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
sua,
rusia,

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici