Joe Biden este încrezător că Statele Unite nu vor intra în incapacitate de plăţi

Preşedintele SUA, Joseph Biden, s-a declarat încrezător, miercuri, că va fi găsită o soluţie pentru evitarea situaţiei incapacităţii de plăţi, precizând că discuţiile cu liderii Congresului au fost productive, informează agenţia The Associated Press.

330 afișări
Imaginea articolului Joe Biden este încrezător că Statele Unite nu vor intra în incapacitate de plăţi

"Sunt încrezător că vom obţine un acord privind bugetul şi că America nu va intra în incapacitate de plăţi", a declarat preşedintele Biden înainte de a pleca la summitul Grupului G7, programat în Japonia.

Biden a subliniat că reuniunea de marţi cu preşedintele Camerei Reprezentanţilor, Kevin McCarthy, cu Hakeem Jeffries, liderul grupului democrat din Camera Reprezentanţilor, Chuck Schumer, liderul grupului democrat din Senat, şi Mitch McConnell, liderul grupului republican din Senat, a fost "productivă", subliniind că au convenit că Statele Unite vor evita intrarea în incapacitate de plăţi.

"Ar fi catastrofal pentru economia americană şi pentru poporul american dacă nu ne achităm datoriile. Sunt încrezător că toată lumea prezentă a fost de acord că trebuie să ne mobilizăm împreună, pentru că nu există alternativă. Trebuie să facem ceea ce este corect pentru ţară, trebuie să acţionăm", a insistat Biden.

În pofida progreselor, Biden îşi va scurta turneul în zona Asia-Pacific, pentru a acorda mai mult timp negocierilor cu liderii Congresului. Secretarul american al Trezoreriei, Janet Yellen, a avertizat în mod repetat că Statele Unite riscă să intre în incapacitate de plăţi în cazul în care Congresul nu aprobă creşterea plafonului datoriei suverane. Intrarea în incapacitate de plăţi "s-ar putea produce pe 1 iunie", a avertizat recent Janet Yellen.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici