Joe Biden i-a repetat lui Volodimir Zelenski că SUA susţin suveranitatea Ucrainei

Preşedintele Statelor Unite, Joseph Biden, a discutat duminică după-amiază cu omologul său ucrainean, Volodimir Zelenski, liderul de la Casa Albă reafirmând angajamentul faţă de suveranitatea Ucrainei şi pledând pentru continuarea eforturilor diplomatice pentru evitarea unui atac al Rusiei.

1208 afișări
Imaginea articolului Joe Biden i-a repetat lui Volodimir Zelenski că SUA susţin suveranitatea Ucrainei

Joe Biden i-a repetat lui Volodimir Zelenski că SUA susţine suveranitatea Ucrainei

"Preşedintele Joseph R. Biden a vorbit astăzi cu preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski. Preşedintele Biden a reafirmat angajamentul Statelor Unite pentru suveranitatea Ucrainei şi pentru integritatea teritorială a ţării. Preşedintele Biden a transmis clar că Statele Unite vor reacţiona rapid şi decisiv, împreună cu aliaţii şi partenerii, la orice nouă agresiune rusă împotriva Ucrainei", anunţă Preşedinţia SUA, conform unui comunicat postat pe site-ul propriu şi vizualizat de MEDIAFAX.

"Cei doi lideri au convenit asupra importanţei continuării diplomaţiei şi acţiunilor în sensul descurajării, în contextul acumulării de către Rusia a forţelor militare la frontierele Ucrainei", precizează Casa Albă.

Sâmbătă, Joseph Biden i-a transmis preşedintelui rus, Vladimir Putin, că Statele Unite şi aliaţii vor riposta prin sancţiuni masive împotriva Rusiei, în cazul unui atac asupra Ucrainei, pledând însă pentru continuarea acţiunilor diplomatice în scopul evitării unui conflict militar. "Preşedintele Biden a transmis clar că, în cazul în care Rusia va lansa o nouă invazie în Ucraina, Statele Unite împreună cu aliaţii şi partenerii vor reacţiona decisiv şi vor impune rapid costuri severe asupra Rusiei. Preşedintele Biden a reiterat că o nouă invazie rusă în Ucraina ar produce suferinţe umane extinse şi va afecta poziţia Rusiei. Preşedintele Biden a subliniat clar în conversaţia cu preşedintele Putin că deşi Statele Unite rămân pregătite să se implice în eforturi diplomatice, în coordonare deplină cu aliaţii şi partenerii noştri, în acelaşi timp, suntem pregătiţi şi pentru alte scenarii", a comunicat Preşedinţia SUA sâmbătă.

Rusia este acuzată că a mobilizat peste 130.000 de militari în apropierea frontierelor Ucrainei, iar Administraţia de la Kiev se teme de o invazie. Administraţia Vladimir Putin cere garanţii că Alianţa Nord-Atlantică nu va continua extinderea spre est şi argumentează că este necesară revenirea la arhitectura de securitate anterioară anului 1997, astfel că NATO trebuie să retragă trupele şi echipamentele militare inclusiv din România şi Bulgaria. Statele Unite şi Alianţa Nord-Atlantică au transmis răspunsuri scrise Rusiei privind garanţiile de securitate, dar Moscova insistă pentru retragerea trupelor din statele est-europene şi pentru oprirea extinderii NATO spre est.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
sua,
ucraina,
rusia

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici