Joe Biden intenţionează să efectueze un turneu în naţiuni africane

Preşedintele Statelor Unite, Joseph Biden, intenţionează să efectueze un turneu în naţiuni africane la începutul anului viitor, anunţul oficial urmând să fie făcut la summitul SUA-Africa de săptămâna aceasta, afirmă surse de la Washington citate de site-ul Axios.com.

266 afișări
Imaginea articolului Joe Biden intenţionează să efectueze un turneu în naţiuni africane

Sursa foto: Profimedia

Administraţia Biden speră că anunţul unui turneu în Africa va transmite un semnal clar că Washingtonul este serios în angajamentul de aprofundare a relaţiilor.

Delegaţii din 49 de state africane vor participa la summitul SUA-Africa de la Washington, iar Casa Albă încearcă să îi convingă pe liderii africani că relaţiile sunt o prioritate. Preşedintele Biden va semnala susţinere pentru un loc al Africii în Consiliul de Securitate ONU. De asemenea, Biden vrea să integreze Uniunea Africană în Grupul naţiunilor dezvoltate şi emergente (G20).

Jake Sullivan, consilierul prezidenţial american pentru Securitate Naţională, a declarat că preşedintele Biden urmează să anunţe iniţiative de asistenţă şi investiţii în valoare de 55 de miliarde de dolari pentru următorii trei ani în Africa.

"Actuala Administraţie porneşte de la convingerea că africanii sunt esenţiali în abordarea celor mai mari probleme contemporane. Este o situaţie diferită de cea cu care s-au confruntat fostele administraţii. Ne concentrăm asupra a ceea ce putem face împreună cu naţiunile africane, nu doar asupra a ceea ce facem în Africa", a afirmat un oficial de rang înalt de la Washington.
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici