Joe Biden nu consideră prioritar un acord comercial între SUA şi Marea Britanie

  • Preşedintele SUA, Joe Biden, nu consideră prioritar un acord comercial cu Marea Britanie
  • Premierul britanic, Boris Johnson: "Americanii negociază foarte dur"
574 afișări
Imaginea articolului Joe Biden nu consideră prioritar un acord comercial între SUA şi Marea Britanie

Sursa foto: Mediafaxfoto

Preşedintele SUA, Joseph Biden, a părut să minimizeze şansele unui acord comercial bilateral cu Marea Britanie, deşi premierul britanic, Boris Johnson, spera că va obţine rapid un astfel de tratat după retragerea ţării din Uniunea Europeană (Brexit).

În cursul întrevederii pe care Joseph Biden a avut-o la Casa Albă cu Boris Johnson, preşedintele SUA a declarat că va discuta "puţin" tema unui eventual acord de liber-schimb. "Va trebui să rezolvăm acest lucru", a declarat Joseph Biden, fără însă a fixa vreun termen.

Guvernul Marii Britanii a transmis, potrivit BBC News, că semnarea unui acord comercial cu Statele Unite rămâne "o prioritate".

După întâlnirea de la Casa Albă, premierul Boris Johnson a admis că sunt şanse reduse de semnare a unui acord comercial cu SUA înainte de viitorul scrutin parlamentar britanic. "Americanii negociază foarte dur", a afirmat Boris Johnson.

"Noi sperăm în continuare foarte mult să putem semna un acord cu Statele Unite. Nu stabilim termene. Doar că nu este o prioritate pentru Administraţia SUA", a declarat, la rândul său, George Eustice, ministrul britanic al Mediului, citat de postul Sky News.

Conform unor oficiali guvernamentali de la Londra, Marea Britanie analizează şi posibilitatea de a se alătura acordului comercial dintre Statele Unite, Canada şi Mexic.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici