Joe Biden nu va participa la summitul COP28 privind clima din Emiratele Arabe Unite

Preşedintele Statelor Unite, Joe Biden, nu intenţionează să participe la summitul COP28 privind clima din Emiratele Arabe Unite, care va începe în această săptămână, au declarat duminică oficiali americani.

309 afișări
Imaginea articolului Joe Biden nu va participa la summitul COP28 privind clima din Emiratele Arabe Unite

Absenţa lui Biden de la conferinţă era aşteptată, în condiţiile în care acesta se confruntă cu războiul din Orientul Mijlociu şi se pregăteşte pentru campania electorală din 2024.

Dar decizia de a lipsi de la reuniunea liderilor mondiali COP28 este totuşi surprinzătoare, având în vedere că Biden a plasat lupta împotriva schimbărilor climatice în fruntea agendei sale interne şi internaţionale şi a participat la ultimele două summituri privind clima din Marea Britanie şi Egipt, scrie Financial Times.

Casa Albă a declarat duminică seară că nu are "nimic de anunţat" în ceea ce priveşte participarea sau absenţa planificată a lui Biden de la summitul COP28. Însă The New York Times a relatat că Biden a ales să nu participe în acest an.

Biden se va deplasa săptămâna aceasta la Atlanta, Georgia, pentru o slujbă în memoria lui Rosalynn Carter, fosta primă doamnă care a decedat luna aceasta, şi la Pueblo, Colorado, pentru a vorbi despre investiţiile în energie regenerabilă.

De asemenea, el urmează să îl primească joi la Casa Albă pe preşedintele Angolei şi să participe duminică la un eveniment la sala de concerte Kennedy Center. În calendarul lui Biden nu sunt prevăzute deplasări în străinătate pentru restul anului.

Summitul va găzdui probabil o dezbatere aprinsă cu privire la dependenţa continuă a economiilor emergente de combustibilii fosili poluanţi, inclusiv cărbune, petrol şi gaze.

Aproape 200 de ţări s-au angajat la COP26 în 2021, la Glasgow, să "reducă treptat" - mai degrabă decât să "elimine" - energia pe bază de cărbune, dar utilizarea combustibilului fosil abia a scăzut, mai ales că cererea de energie creşte în ţări precum China, India şi Indonezia.

Dorinţa lui Biden de a lipsi de la summitul COP28 ar putea afecta poziţia sa în rândul tinerilor alegători democraţi, care consideră clima o problemă foarte importantă.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici