Joe Biden şi Ron DeSantis încearcă să demonstreze unitate în acţiunile de reconstrucţie din Florida

Preşedintele Statelor Unite, Joseph Biden, şi guvernatorul statului Florida, Ron DeSantis, un politician republican, au lăsat rivalităţile de-o parte, miercuri, şi au încercat să demonstreze unitate în eforturile de reconstrucţie după Uraganul Ian.

288 afișări
Imaginea articolului Joe Biden şi Ron DeSantis încearcă să demonstreze unitate în acţiunile de reconstrucţie din Florida

Sursa foto: Profimedia

"Astăzi, avem o singură sarcină, aceea de a ne asigura că locuitorii statului Florida primesc tot ce au nevoie pentru a-şi reveni în totalitate", a declarat Joseph Biden, alături de Ron DeSantis, conform publicaţiei The Hill.

Întrebat de jurnalişti despre modul în care guvernatorul statului Florida, un politician republican, a gestionat situaţia după Uraganul Ian, Biden, un politician democrat, a precizat: "Cred că a făcut o treabă foarte bună. Noi avem filosofii politice foarte diferite, dar am colaborat prin acţiuni unificate".

Preşedintele SUA a subliniat că acţiunile de reconstrucţie vor dura luni şi chiar ani. "Singurul lucru asupra căruia vă ofer asigurări este că Guvernul federal va fi aici până când reconstrucţia se va încheia", a insistat Biden, conform agenţiei The Associated Press.

Joseph Biden şi Ron DeSantis au evidenţiat cooperarea dintre autorităţile guvernamentale federale, cele statale şi locale, menţionând intervenţiile de urgenţă şi alocarea rapidă a resurselor federale.

"Am fost foarte norocoşi să avem o bună coordonare de la început cu reprezentanţii Casei Albe şi cu cei ai Agenţiei Federale pentru Gestionarea Situaţiilor de Urgenţă", a declarat, la rândul său, Ron DeSantis, guvernatorul statului Florida, cu ocazia vizitei pe care a efectuat-o împreună cu preşedintele Biden în zonale calamitate din apropierea oraşului Fort Myers.

Cel puţin 84 de oameni au murit în Statele Unite, inclusiv 75 în statul Florida, din cauza intemperiilor generate de Uraganul Ian, iar 2,6 milioane de persoane nu au electricitate.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici