Josep Borrell nu este de acord cu interzicerea totală a călătoriilor cetăţenilor ruşi în spaţiul UE

Josep Borrell Fontelles, Înaltul reprezentant al Uniunii Europene pentru Afaceri Externe şi Politici de Securitate, a respins, luni, propunerea privind interzicerea în totalitate a călătoriilor cetăţenilor ruşi în spaţiul comunitar.

839 afișări
Imaginea articolului Josep Borrell nu este de acord cu interzicerea totală a călătoriilor cetăţenilor ruşi în spaţiul UE

"Interzicerea totală a călătoriilor nu este o idee bună, trebuie să fim mai selectivi", a declarat Josep Borrell Fontelles, potrivit site-ului Politico.eu, într-o conferinţă organizată la o universitate din Spania.

Borrell a catalogat ideea interzicerii totale a călătoriilor cetăţenilor ruşi în spaţiul european, propusă de Ucraina şi de unele ţări din cadrul UE, ca fiind "destul de controversată".

"Peste 300.000 de ruşi au fugit din ţară pentru că nu vor să trăiască sub conducerea preşedintelui Vladimir Putin. Să le închidem porţile acestor ruşi? Nu cred că este o idee bună", a subliniat Borrell.

Preşedinţia cehă a Consiliului UE a comunicat recent că propunerea interzicerii călătoriilor tuturor cetăţenilor ruşi în spaţiul Uniunii Europene va fi dezbătută la nivel informal la sfârşitul lunii august, deşi Comisia Europeană a manifestat reticenţă în legătură cu generalizarea restricţiilor de călătorie.

Uniunea Europeană a impus, din cauza invaziei ruse în Ucraina, sancţiuni economice şi comerciale masive împotriva Rusiei. În plus, unii oficiali ruşi au interdicţii de călătorie, iar companiile aeriene ruse nu pot efectua zboruri în spaţiul comunitar.

Ucraina a cerut recent interzicerea totală a călătoriilor cetăţenilor ruşi în spaţiul Uniunii Europene. "Ruşii susţin masiv războiul, aplaudă atacurile cu rachete asupra oraşelor ucrainene şi omorârea ucrainenilor. Să îi lăsăm pe turiştii ruşi să se bucure de Rusia", a afirmat Dmitro Kuleba, ministrul de Externe de la Kiev. Cererea Ucrainei este susţinută de Letonia, Cehia, Estonia şi Finlanda.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici