Julian Assange, noi acuzaţii de spionaj în Statele Unite

Departamentul de Justiţie al Statelor Unite a formulat 17 noi acuzaţii de spionaj împotriva co-fondatorului Wikileaks, Julian Assange, potrivit BBC şi France 24.

527 afișări
Imaginea articolului Julian Assange, noi acuzaţii de spionaj în Statele Unite

Julian Assange se confruntă cu noi acuzaţii de spionaj în Statele Unite

El este acuzat că ar fi primit şi publicat în mod ilegal informaţii clasificate. Assange a fost pus sub acuzare şi luna trecută pentru că ar fi conspirat cu fostul analist de informaţii în cadrul forţelor armate americane, Chelsea Manning, pentru a obţine acces la informaţii secrete ale Pentagonului.

Potrivit noilor acuzaţii, fondatorul WikiLeaks ar fi pus în pericol siguranţa naţională prin publicarea unor documente care ar fi putut afecta Statele Unite şi aliaţii acestora şi i-ar fi ajutat adversarii.

Avocatul lui Assange, Barry Pollack, a declarat joi că acuzaţiile la adresa clientului său „îi împiedică pe jurnalişti să îşi facă datoria de a informa publicul asupra deciziilor luate de către Guvernul american”.

Fondatorul WikiLeaks a fost arestat de autorităţile britanice în incinta Ambasadei Ecuadorului din Londra, după ce i-a fost revocat dreptul de azil politic. Assange, care a petrecut ultimii şapte ani în Ambasada Ecuadorului, riscă acum extrădarea în Statele Unite, unde a fost acuzat de conspiraţie pentru furtul de secrete militare.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici