Jumătate dintre victimele catastrofei din Japonia aveau peste 65 de ani

Peste jumătate dintre victimele valului seismic care a devastat la 11 martie nord-estul Japoniei aveau cel puţin 65 de ani, a anunţat duminică publicaţia Asahi, bazându-se pe primele statistici ale poliţiei.

35 afișări
Imaginea articolului Jumătate dintre victimele catastrofei din Japonia aveau peste 65 de ani

Jumătate dintre victimele catastrofei din Japonia aveau peste 65 de ani (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Anchetatorii au putut verifica până joi vârsta a 7.935 de persoane decedate şi au stabilit că 4.398 dintre ele, respectiv 55,4 la sută, aveau 65 de ani sau mai mult, a precizat cotidianul.

Bilanţul încă provizoriu al Poliţiei naţionale este de 12.985 morţi confirmaţi şi 14.809 dispăruţi după cutremurul puternic cu magnitudinea 9 şi tsunami care au devastat nord-vestul Japoniei la 11 martie.

Înainte de catastrofă, persoanele în vârstă reprezentau aproximativ 25 la sută din populaţia acestei regiuni.

"Multe dintre ele au murit când a venit tsunami pentru că probabil nu au avut timp să fugă sau nu se puteau mişca fără ajutorul cuiva", a subliniat Asahi.

Când s-a produs seismul, la 11 martie, la ora 14.46, majoritatea copiilor erau la şcoală şi au putut fi duşi în locuri sigure.

Cotidianul crede că bilanţul victimelor ar putea creşte pentru că familii întregi au fost luate de tsunami fără ca o rudă sau un prieten să le poată semnala acest lucru autorităţilor. Munca de verificare este încă încetinită de dispariţia dosarelor de la starea civilă şi de lipsa angajaţilor municipali, dintre care mulţi au murit în catastrofă.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici