Kalman Mizsei: Criza politică şi integritatea teritorială sunt principalele probleme ale R.Moldova

Reprezentantul Uniunii Europene (UE) în Republica Moldova, Kalman Mizsei, consideră că principalele probleme cu care se confruntă această ţară sunt criza politică şi integritatea teritorială, relatează Jurnal de Chişinău, în ediţia electronică.

31 afișări
Imaginea articolului Kalman Mizsei: Criza politică şi integritatea teritorială sunt principalele probleme ale R.Moldova

Reprezentantul Uniunii Europene (UE) în Republica Moldova, Kalman Mizsei (Imagine din arhivă; Cătălina Filip/Mediafax Foto)

"Republica Moldova este o ţară culturală, probabil cea mai culturală ţară de pe teritoriul fostei Uniuni Sovietice. Elitele politice ar trebui să se comporte ca atare şi să înveţe respectul reciproc, iar oponenţii politici nu trebuie priviţi ca nişte duşmani, pentru că ei pot deveni parteneri, de fapt", a declarat Kalman Mizsei, într-o ediţie exclusivă la postul de televiziune Jurnal TV.

Oficialul european a subliniat că Republica Moldova trebuie să devină mai atractivă pentru UE din toate punctele de vedere, iar blocul comunitar, la rândul său, este gata să acorde sprijin ţării în problemele cu care se confruntă.

Cu privire la conflictul transnistrean, Kalman Mizsei a exprimat o poziţie diplomatică. El a precizat că negocierile vizând reglementarea transnistreană în formatul "5+2" (între Chişinău, Tiraspol, Organizaţia pentru Securitate şi Cooperare în Europa, Ucraina, Rusia plus Uniunea Europeană şi Statele Unite) trebuie să continue în formatul deja existent.

"Rusia este un partener important în aceste negocieri de 5+2. Uniunea Europeana - la fel. Toţi partenerii sunt importanţi şi tot ce trebuie acum este ca aceştia să depună eforturi şi să ajungă la un format de pacificare", a precizat Mizsei, potrivit Jurnal de Chişinău.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici