Karl Nehammer urmează să devină cancelar al Austriei

Karl Nehammer, ministrul austriac de Interne, a fost ales, vineri, în funcţia de lider al Partidului Popular (ÖVP) şi urmează să devină cancelar al Austriei, informează site-ul DiePresse.com.

1068 afișări
Imaginea articolului Karl Nehammer urmează să devină cancelar al Austriei

Sursa foto: profimedia

"Am fost ales astăzi în funcţia de lider al partidului şi am fost desemnat candidat pentru postul de cancelar. Este un privilegiu pentru mine să pot conduce această formaţiune politică", a declarat Karl Nehammer, după o reuniune a Consiliului de conducere al Partidului Popular Austriac (ÖVP, centru-dreapta).

Karl Nehammer intenţionează să menţină "în mod activ linia politică" a ÖVP, prin combaterea imigraţiei şi consolidarea siguranţei publice, prin respectarea unor principii precum responsabilitate, solidaritate şi libertate. Karl Nehammer a început deja formarea echipei guvernamentale. Magnus Brunner a fost selectat pentru postul de ministru de Finanţe, iar Gerhard Karner va deveni ministru de Interne.

Cancelarul Austriei, Alexander Schallenberg, a anunţat joi seară că intenţionează să demisioneze imediat ce va fi ales noul preşedinte al Partidului Popular (ÖVP), în contextul în care fostul cancelar Sebastian Kurz s-a retras din funcţia de lider al formaţiunii politice. "Imediat ce vor fi rezolvate problemele procedurale din interiorul partidului, funcţia de cancelar va deveni disponibilă. Postul de cancelar şi cel de preşedinte al formaţiunii trebuie să fie deţinute din nou rapid de aceeaşi persoană", a declarat Alexander Schallenberg.

Alexander Schallenberg, fost ministru de Externe, a devenit cancelar al Austriei pe 11 octombrie, după demisia cancelarului Sebastian Kurz din cauza unor anchete de corupţie. Joi, Sebastian Kurz a anunţat că demisionează şi din funcţia de preşedinte al Partidului Popular (ÖVP, centru-dreapta).

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici