KCNA: Coreea de Nord critică înăsprirea sancţiunilor ONU şi ameninţă că va lua "măsuri juste"

Regimul de la Phenian a denunţat înăsprirea sancţiunilor ONU, afirmând că reprezintă o încălcare a suveranităţii sale şi a ameninţat că va lua "măsuri juste" în această privinţă, informează site-ul postului CNBC, citând KCNA, agenţia de ştiri oficială din Coreea de Nord.

904 afișări
Imaginea articolului KCNA: Coreea de Nord critică înăsprirea sancţiunilor ONU şi ameninţă că va lua "măsuri juste"

"Nu există nicio eroare mai mare decât încrederea Statelor Unite că teritoriul lor este în siguranţă dincolo de ocean", se afirmă în materialul dat publicităţii de KCNA.

Agenţia de ştiri nu a oferit mai multe detalii în legătură cu măsurile pe care Phenianul intenţionează să le adopte ca răspuns la înăsprirea sancţiunilor ONU.

Consiliul de Securitate al ONU a votat, sâmbătă, în unainimitate, noi sancţiuni împotriva regimului de la Phenian, prin care exporturile nord-coreene vor fi profund afectate. Rezoluţia, care a fost redactată de SUA şi negociată cu aliatul tradiţional al Coreei de Nord, China, vizează să crească presiunea economică asupra Phenianului pentru a determina oficialii nord-coreeni să oprească dezvoltarea programului nuclear.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici