Kim Jong-Nam primise propunerea de a fi lider nord-coreean în exil - surse

Kim Jong-Nam, fratele vitreg al preşedintelui Coreei de Nord Kim Jong-Un, primise o propunere de a fi lider al unei administraţii nord-coreene în exil înainte de a fi asasinat săptămâna trecută în Malaysia, afirmă surse citate de cotidianul The Korean Times.

4936 afișări
Imaginea articolului Kim Jong-Nam primise propunerea de a fi lider nord-coreean în exil - surse

Kim Jong-Nam primise propunerea de a fi lider nord-coreean în exil înainte de a fi asasinat - surse

Kim Jong-Nam refuzase propunerea, făcută de disidenţi nord-coreeni aflaţi în Statele Unite şi în Europa, însă Kim Jong-Un probabil a fost extrem de furios din cauza acestui plan.

Kim Jong-Nam a fost asasinat pe 13 februarie în incinta aeroportului din Kuala Lumpur, existând suspiciuni că a fost otrăvit cu o substanţă foarte puternică, într-un complot atribuit regimului stalinist de la Phenian.

Autorităţile malaysiene efectuează cercetări pentru a afla cauza decesului şi pentru identificarea autorilor asasinatului.

Kim Jong-Nam petrecuse ultimii 15 ani în China şi în ţări din Asia de Sud-Est.

Coreea de Nord a transmis un avertisment Malaysiei, acuzând-o că ar complota împotriva sa. Regimul stalinist de la Phenian pare să încerce să blocheze investigaţia din Malaysia, refuzând autopsia corpului lui Kim Jong-Nam şi cerând repatrierea acestuia. "Vom avea o ripostă puternică la acest act al Malaysiei şi al forţelor ostile Coreei de Nord, vom sesiza instanţe internaţionale", a transmis Ambasada nord-coreeană din Kuala Lumpur. "Am cerut vehement predarea cadavrului, dar am fost refuzaţi", a adăugat misiunea diplomatică nord-coreeană, argumentând că, potrivit poliţiei malaysiene, cauza decesului este atac de cord.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici