Kim Jong-un a ordonat intensificarea "propagandei de război" împotriva preşedintei Coreei de Sud, Park Geun-hye

Liderul nord-coreean Kim Jong-un a ordonat o intensificare a "propagandei de război" împotriva administraţiei Park Geun-hye luna trecută, în cadrul unei posibile schimbări de politică, a declarat miercuri un oficial guvernamental sud-coreean, citat de presa sud-coreeană.

1711 afișări
Imaginea articolului Kim Jong-un a ordonat intensificarea "propagandei de război" împotriva preşedintei Coreei de Sud, Park Geun-hye

Kim Jong-un (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)

Oficialul, care a solicitat protecţia anonimatului, a spus, citat de site-ul koreaherald.com, că autorităţile sud-coreene au cules informaţii potrivit cărora Kim Jong-un i-a ordonat şefului Departamentului Frontul Unit din cadrul Partidului Muncitorilor să o vizeze pe preşedinta sud-coreeană Park Geun-hye şi Guvernul acesteia. Frontul este însărcinat cu relaţiile intercoreene şi exercită un control asupra agenţiilor de spionaj nord-coreene.

"Ordinul a fost dat la începutul lui octombrie, iar imediat după aceea diverse publicaţii nord-coreene au început să intensifice atacurile verbale la adresa preşedintei şi Guvernului", a declarat oficialul. În opinia sa, ritmul atacurilor şi tonul limbajului par să confirme informaţiile, a căror verificare prin alte mijloace necesită timp.

Presa nord-coreeană a început să o catalogheze pe Park Geun-hye, fiica fostului lider sud-coreean Park Chung-hee, drept o "dictatoare" care calcă pe urmele tatălui ei, recurgând inclusiv la un limbaj vulgar pentru a o insulta pe preşedintă. Lui Park Chung-hee, care a condus Coreea de Sud timp de 18 ani, îi este atribuită prosperitatea economică de care se bucură ţara în prezent, însă regimul său autoritarist a fost criticat pentru numeroase abuzuri.

Potrivit oficialului citat, Phenianul ar susţine, de asemenea, o coaliţie a unor opozanţi ai preşedintei cu scopul de a-i slăbi baza susţinerii publice. O confirmare a acestei suspiciuni ar semnala o schimbare a politicii nord-coreene în acest domeniu, a apreciat el, citat de agenţia Yonhap.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici