Kim Jong Un vrea extinderea arsenalului nuclear al Coreei de Nord şi "detonarea unei bombe cu hidrogen mai puternice în viitor"

Liderul nord-coreean Kim Jong Un a cerut o extindere în putere şi în dimensiune a arsenalului nuclear al ţării sale, a informat, miercuri, presa de stat, la o săptămână după ce un test nuclear efectuat de Coreea de Nord a atras condamnări din partea vecinilor săi şi a SUA, relatează Reuters online.

2682 afișări
Imaginea articolului Kim Jong Un vrea extinderea arsenalului nuclear al Coreei de Nord şi "detonarea unei bombe cu hidrogen mai puternice în viitor"

Kim Jong Un a cerut extinderea arsenalului nuclear al Coreei de Nord şi a solicitat "detonarea unei bombe cu hidrogen mai puternice în viitor" (Imagine: Arhiva Mediafax Foto/ AFP)

"Kim a făcut apel la consolidarea atât la nivel calitativ cât şi la nivel cantitativ a forţei nucleare, capabile să efectueze atacuri nucleare asupra Statelor Unite, conduse de imperialişti oricând şi oriunde...dacă acestea încalcă suveranitarea DPRK (n.r. Republicii Populare Democrate Coreeane) şi dacă lansează provocări", a anunţat agenţia oficială de stat, KCNA.

Agenţia a mai comunicat că preşedintele Coreei de Nord "a fixat în continuare sarcinile importante care trebuie îndeplinite în scopul consolidării forţei nucleare" şi că acesta a solicitat "detonarea unei bombe cu hidrogen mai puternice în viitor".

Kim a vorbit la o ceremonie dedicată premierii savanţilor şi a altor persoane care s-au aflat în spatele testului nuclear de săptămâna trecută.

În luna aprilie, Wall Street Journal a anunţat că experţii chinezi în energie nucleară au emis avertismente asupra faptului că statul nord-coreean ar putea avea 20 de focoase nucleare şi capacitatea de a produce suficient uraniu de calitate militară pentru a-şi dubla arsenalul până în 2016.

Coreea de Nord a efectuat săptămâna trecută cel de-al patrulea test nuclear, deşi Statele Unite şi experţii internaţionali se îndoiesc că regimul de la Phenian a testat vreo bombă cu hidrogen, întrucât explozia sa a fost aproape la fel de puternică precum aceea generată de un test cu bombă atomică, efectuat în 2013.

Marţi, Camera Reprezentanţilor din Statele Unite a votat aproape în unanimitate pentru adoptarea legii care ar extinde sancţiunile asupra programului nuclear al Coreei de Nord.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici