Kouchner face promisiuni Siriei dacă aceasta va respecta Libanul

Deschiderea Franţei faţă de Siria ar fi "spectaculoasă" dacă Damascul ar respecta suveranitatea Libanului, mai ales pe durata desfăşurării alegerilor prezidenţiale, a declarat ministrul francez al Afacerilor Externe într-un interviu acordat publicaţiei Le Parisien, relatează AFP.

1 afișare
Imaginea articolului Kouchner face promisiuni Siriei dacă aceasta va respecta Libanul

Kouchner face promisiuni Siriei dacă aceasta va respecta Libanul

"Noi am susţinut întotdeauna că dacă Siria nu se opune suveranităţii Libanului şi alegerilor prezidenţiale din această ţară, programate să se desfăşoare între 24 septembrie şi 24 noiembrie, deschiderea Franţei faţă de Damasc ar fi spectaculoasă", a declarat Kouchner.

"Dar pentru aceasta avem nevoie de garanţii", a adăugat el, în contextul în care alegerile prezidenţiale din Liban cristalizează conflictul dintre majoritatea antisiriană şi forţele de opoziţei, aliate cu Damascul şi Teheranul.

Şeful diplomaţiei de la Paris nu a exclus efectuarea unei vizite în Iran.

"De ce nu, dacă este util păcii", a spus el, răspunzând astfel unei întrebări.

"În ceea ce priveşte Iranul, dorim să fim fermi pentru că s-ar crea un mare pericol dacă această ţară s-ar dota cu arma atomică", a adăugat el.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici