Kremlinul: Putin depune "toate eforturile" pentru încetarea ostilităţilor dintre Armenia şi Azerbaidjan

Preşedintele rus Vladimir Putin face tot ce poate pentru a contribui la detensionarea ostilităţilor dintre Armenia şi Azerbaidjan, a declarat marţi Kremlinul.

832 afișări
Imaginea articolului Kremlinul: Putin depune "toate eforturile" pentru încetarea ostilităţilor dintre Armenia şi Azerbaidjan

"Este dificil de supraestimat rolul Rusiei şi rolul lui Putin personal" în medierea între cele două ţări, a declarat reporterilor purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, citat de Reuters.

"Preşedintele depune toate eforturile pentru a contribui la detensionarea tensiunilor de la graniţă. Aceste eforturi continuă", a adăugat el.

Atât Armenia, cât şi Azerbaidjanul s-au acuzat reciproc pentru ciocnirile de peste noapte de-a lungul graniţei.

O încetare a focului mediată de Moscova s-a prăbuşit după mai puţin de o oră, marţi dimineaţă, deşi intensitatea luptelor s-a redus, a declarat premierul Armeniei, Nikol Pashinyan, într-un discurs în faţa parlamentului.

Noua izbucnire a ostilităţilor vechi de zeci de ani între ţările din Caucazul de Sud a alimentat temerile că un al doilea război în toată regula ar putea izbucni în lumea post-sovietică, pe lângă invazia Rusiei în Ucraina.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici