Laptopul la control!

Poliţiştii de frontieră americani ar putea să confişte laptopurile călătorilor pentru a analiza conţinutul acestora, chiar dacă persoana sau informaţiile pe care aceasta le transportă nu sunt suspecte, situaţie care generează protestele organizaţiilor pentru apărarea libertăţilor.

10 afișări
Imaginea articolului Laptopul la control!

Laptopul la control!

"De la fondarea Republicii, am putut desfăşura cercetări la frontiere pentru a evita intrarea în ţară a persoanelor şi produselor periculoase", afirmă Amy Kudwa, purtătoarea de cuvânt a Departamentului pentru Securitate Internă.

"În secolul XXI, cea mai periculoasă contrabandă este adeseori conţinută în dispozitive electronice şi nu pe hârtie. Epoca dosarelor scrise şi a microfişelor este depăşită", a adăugat ea.

DHS a dat publicităţii în iulie modalităţile acestei noi politici care autorizează personalul de la vamă să "deţină documente şi echipamente electronice, pentru o perioadă rezonabilă, pentru a putea efectua cercetări aprofundate" pe loc sau trimiţând calculatorul specialiştilor.

"În cursul unei percheziţii şi în absenţa oricărei suspiciuni, ofiţerii pot examina şi analiza informaţii transportate de un individ care încearcă să intre, să iasă, să tranziteze sau care locuieşte în Statele Unite", susţine documentul difuzat pe Internet.

Tim Sparapani, principalul consilier juridic al Asociaţiei americane pentru libertăţi civile (ACLU), a calificat această măsură drept neconstituţională.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici