Lavrov: Moscova îşi va atinge "cu răbdare" obiectivele din Ucraina / Ministrul de Externe al Rusiei susţine că Occidentul a declanşat războiul

Ministrul de Externe al Rusiei, Serghei Lavrov, a declarat miercuri că este convins că Moscova îşi va atinge obiectivele în Ucraina datorită "răbdării" şi "perseverenţei".

1063 afișări
Imaginea articolului Lavrov: Moscova îşi va atinge "cu răbdare" obiectivele din Ucraina / Ministrul de Externe al Rusiei susţine că Occidentul a declanşat războiul

Lavrov: Moscova îşi va atinge "cu răbdare" obiectivele din Ucraina / Ministrul de Externe al Rusiei susţine că Occidentul a declanşat războiul

"Sunt convins că, datorită perseverenţei, răbdării şi determinării noastre, vom apăra obiectivele nobile care sunt vitale pentru poporul şi ţara noastră", a declarat Serghei Lavrov, şeful diplomaţiei ruse, într-un interviu difuzat miercuri la televiziunea naţională.

El a reiterat poziţia Moscovei potrivit căreia, pentru ca discuţiile să fie reluate, Kievul ar trebui să recunoască anexarea de către Rusia a patru regiuni ucrainene.

"Prioritatea noastră absolută sunt patru noi regiuni ruseşti", a spus Lavrov. "Acestea ar trebui să devină libere de ameninţarea nazismului cu care se confruntă de mulţi ani".

În prezent, Rusia nu controlează în totalitate regiunile Doneţk, Luhansk, Herson şi Zaporojie, iar Lavrov a confirmat că acesta este obiectivul final al Moscovei.

Lavrov a declarat că, deşi Moscova doreşte ca conflictul să se încheie, Rusia îşi va lua timpul necesar pentru a-şi atinge obiectivele pe câmpul de luptă. "Nu ne grăbim", a spus el, conform The Moscow Times.

"Am dori să punem capăt cât mai curând posibil acestui război, pe care Occidentul îl pregătea şi, ca urmare, l-a declanşat împotriva noastră prin intermediul Ucrainei", a adăugat el.

"Suntem un popor răbdător. Ne vom proteja compatrioţii, cetăţenii şi pământurile care sunt ruseşti de secole", a mai spus ministrul. 

Preşedintele rus, Vladimir Putin, a lansat o invazie militară în Ucraina în februarie, numind-o "operaţiune militară specială" pentru "denazificarea" acestei ţări. Kievul şi aliaţii occidentali consideră invazia militară rusă o acţiune imperialistă de expansiune teritorială.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici