Liderii democraţi din SUA propun majorări fiscale pentru finanţarea proiectelor lui Joe Biden: impozit pe venit de 39,6% pentru familiile care câştigă anual peste 450.000 de dolari

  • Liderii democraţi din SUA propun o serie de majorări fiscale pentru finanţarea proiectelor preşedintelui Joe Biden
  • Democraţii propun un impozit de 39,6% pentru familiile care câştigă anual peste 450.000 de dolari
  • Impozitul corporativ ar urma să crească de la 21% la 26,5%
370 afișări
Imaginea articolului Liderii democraţi din SUA propun majorări fiscale pentru finanţarea proiectelor lui Joe Biden: impozit pe venit de 39,6% pentru familiile care câştigă anual peste 450.000 de dolari

Liderii democraţi din SUA propun majorări fiscale pentru finanţarea proiectelor lui Joe Biden: impozit pe venit de 39,6% pentru familiile care câştigă anual peste 450.000 de dolari

Liderii democraţi din Camera Reprezentanţilor au prezentat, luni, un proiect care prevede majorări fiscale destinate finanţării planurilor preşedintelui Joseph Biden de reconstrucţie a infrastructurii şi de investiţii în resurse umane în valoare totală de 3.500 de miliarde de dolari.

Proiectul prevede un impozit pe venit de 39,6% pentru familiile care câştigă anual peste 450.000 de dolari şi o taxă suplimentară de 3% pentru cei care au venituri de peste cinci milioane de dolari pe an. Pentru companiile mari care au profituri de peste cinci milioane de dolari pe an, impozitul corporativ ar urma să crească de la 21% la 26,5%, conform agenţiei Associated Press.

Acestea ar fi cele mai semnificative modificări fiscale produse în Statele Unite după ce fosta Administraţie Donald Trump a redus taxele în 2017.

Unii congresmeni republicani, precum şi reprezentanţii mediilor de afaceri se opun majorărilor fiscale.

Politicienii democraţi speră să obţină surse de finanţare pentru planurile preşedintelui Joseph Biden de reconstrucţie, relansare şi investiţii în resurse umane, în valoare totală de 3.500 de miliarde de dolari. Planurile prevăd fonduri pentru infrastructură, pentru dezvoltarea agriculturii, pentru energie şi resurse naturale, protejarea mediului, educaţie, servicii medicale, crearea de locuri de muncă şi pentru pensii.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici