Liderii francezi nu vor ca Marine Le Pen să câştige alegerile. Francois Hollande a anunţat că îl susţine pe Macron

Fostul preşedinte socialist francez Francois Hollande a făcut joi apel la alegători să îl susţină pe Emmanuel Macron în turul doi al alegerilor prezidenţiale din 24 aprilie.

1818 afișări
Imaginea articolului Liderii francezi nu vor ca Marine Le Pen să câştige alegerile. Francois Hollande a anunţat că îl susţine pe Macron

"Sunt un fost preşedinte şi ştiu că, într-un scrutin de o asemenea importanţă, ceea ce este esenţial este Franţa, coeziunea sa, viitorul său european şi independenţa sa. De aceea, îi invit pe francezi să voteze pentru Emmanuel Macron", a declarat Hollande la televiziunea TF1, notează Reuters.

"Votul lui Macron va face ca Madame Le Pen să nu câştige", a adăugat el.

Cu doar 10 zile înainte de un tur de scrutin care va stabili cine va conduce a doua cea mai mare economie a Uniunii Europene în următorii cinci ani, sondajele de opinie arată că preşedintele centrist Emmanuel Macron are un uşor avans faţă de rivala de extremă dreapta Marine Le Pen.

În 2016, Hollande, confruntat cu ratinguri foarte scăzute, a decis să nu mai candideze pentru realegere.

Relaţiile dintre Hollande şi Macron, fostul său ministru al economiei, care a părăsit guvernul socialist pentru a candida la alegerile prezidenţiale din 2017 pe propria sa platformă centristă, nu au fost întotdeauna bune.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici