Liderii studenţilor din Hong Kong i-au dat ultimatum premierului Leung Chun-ying să demisioneze

Liderii studenţilor de la manifestaţiile din Hong Kong au ameninţat miercuri cu intensificarea mişcării de protest şi invadarea sediilor guvernamentale, în cazul în care şeful Executivului, Leung Chun-ying, nu demisionează miercuri sau joi.

197 afișări
Imaginea articolului Liderii studenţilor din Hong Kong i-au dat ultimatum premierului Leung Chun-ying să demisioneze

Liderii studenţilor din Hong Kong i-au dat ultimatum premierului Leung Chun-ying să demisioneze (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Dacă şeful Executivului şi Guvernul central (de la Beijing) nu respectă şi nici nu ascultă opinia publică, vom studia diverse acţiuni care pot fi întreprinse în zilele următoare, inclusiv ocuparea altor locuri, ca de exemplu principalele sedii guvernamentale", a declarat Agnes Chow din cadrul mişcării studenţeşti Scholarism.

Leung Chun-ying să demisioneze "astăzi sau mâine", a subliniat ea.

Unul dintre reprezentanţii principalei coaliţii a manifestanţilor - Occupy Central - s-a distanţat de acest anunţ. Orice escaladare va fi "o iniţiativă a studenţilor", a declarat el, închizând totuşi uşa oricăror negocieri cu actualul număr unu de la Hong Kong.

"Putem discuta cu orice alt membru al Guvernului, dar nu cu el", a subliniat Chan-Kin-man.

Conducătorii manifestanţilor încearcă să evite o repetare a violenţelor de duminică, când poliţia antirevoltă a încercat să-i disperseze pe manifestanţi recurgând la gaze lacrimogene şi spray-uri cu piper.

Însă studenţii şi elevii sunt principalii participanţi la protestele de stradă, ocupând cartiere din oraş considerate vitale şi răspunzând în prima linie îndemnurilor liderilor lor.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici