Liderul Coreei de Nord, Kim Jong Un, recunoaşte că planul său cincinal a eşuat. Este pentru prima dată când îşi asumă o eroare

  • Liderul Coreei de Nord, Kim Jong Un, a recunoscut în cadrul Congresului extraordinar al Partidului Muncitoresc că planul său cincinal în politici economice a eşuat, după cum relatează Reuters.
  • Strategia pe cinci ani lansată în 2016 prevedea accelerarea creşterii economice şi a aprovizionării cu energie electrică.
  • Printre victoriile amintite de liderul nord coreean se numără progresele militare, care au culminat în 2017 cu testele rachetelor balistice intercontinentale şi întâlnirile cu preşedintele SUA, Donald Trump.
9099 afișări
Imaginea articolului Liderul Coreei de Nord, Kim Jong Un, recunoaşte că planul său cincinal a eşuat. Este pentru prima dată când îşi asumă o eroare

Liderul Coreei de Nord, Kim Jong Un, a recunoscut în cadrul Congresului extraordinar al Partidului Muncitoresc că planul său cincinal în politici economice a eşuat, după cum relatează Reuters. Este pentru prima dată când liderul nord-coreean recunoaşte o greşeală, lucru de neimaginat până acum într-o ţară în care conducătorul vrea să fie venerat ca un zeu.

Congresul extraordinar este în atenţia liderilor politici pentru că Kim Jong Un e posibil să prezinte următorul plan cincinal al Coreei de Nord, care include şi legăturile inter-coreene şi politica externă. La Congres participă 250 de directori de partid, 4.750 de delegaţi şi 2.000 de spectatori.

Strategia pe cinci ani lansată în 2016 prevedea accelerarea creşterii economice şi a aprovizionării cu energie electrică, însă în Coreea de Nord persistă criza de alimente şi electricitate, induse şi de sancţiunile împotriva regimului, inundaţiile severe şi pandemia de coronavirus.

Printre victoriile amintite de liderul nord coreean se numără progresele militare, care au culminat în 2017, cu testele rachetelor balistice intercontinentale şi întâlnirile cu preşedintele SUA, Donald Trump.

Shin Beom-chul, de la Institutul pentru Strategia Naţională, din Seul, este de părere că această schimbare de atitudine a liderului face parte dintr-o strategie, prin care încearcă să atribuie pandemiei de coronavirus eşecul în plan economic. Cel mai probabil, ”el încearcă să-şi consolideze o imagine de lider care îşi iubeşte poporul”, e de părere Shin Beom-chul. Ce-i drept, la o paradă militară recentă, din luna octombrie, Kim Jong Un a fost văzut cu lacrimi în ochi, în timp ce ţinea un discurs de mulţumire, adresat nord-coreenilor, pentru toate sacrificiile lor.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici