Liderul diplomaţiei UE îndeamnă Rusia la detensionarea situaţiei în regiunea controlată de separatişti

  • Înaltul Reprezentant al Uniunii pentru Afaceri Externe şi Politică de Securitate a condamnat incidentele din regiunea controlată de separatiştii pro-ruşi
  • Josep Borrell: : "UE condamnă folosirea armamentului greu şi bombardarea zonelor civile”
  • UE îndeamnă Rusia să detensioneze situaţia printr-o retragere substanţială a forţelor militare din apropierea graniţelor Ucrainei
156 afișări
Imaginea articolului Liderul diplomaţiei UE îndeamnă Rusia la detensionarea situaţiei în regiunea controlată de separatişti

Sursa foto: MediafaxFoto

Acumularea de trupe ruse în aproprierea graniţelor Ucrainei rămâne principala preocupare de pe agenda Uniunii Europene, în contextul în care astfel de provocări pot degenera rapid în conflicte armate.

Josep Borell, Înalt Reprezentant al Uniunii pentru Afaceri Externe şi Politică de Securitate, a evidenţiat printr-un tweet necesitatea detensionării situaţiei în regiunile ucrainene controlate de separatiştii pro-ruşi:

"UE condamnă folosirea armamentului greu şi bombardarea zonelor civile.

Nu există motive pentru acuzaţii venite din zonele controlate neguvernamentale din regiunile Doneţk şi Luhansk cu privire la un posibil atac ucrainean.

Îndemnăm Rusia să detensioneze".

UE îşi reiterează sprijinul neclintit pentru suveranitatea şi integritatea teritorială a Ucrainei în cadrul graniţelor sale recunoscute internaţional.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici