Liderul Ligii Nordului, comparat cu Hitler pentru instigare la ură rasială în urma unui accident

Preşedinta unei organizaţii nonguvernamentale care susţine romii şi nomazii l-a comparat pe liderul Ligii Nordului Matteo Salvini cu Hitler, acuzându-l că a "instigat la ură rasială" în urma scandalului provocat de un accident rutier mortal la Roma, implicând tineri romi, relatează Ansa online.

240 afișări
Imaginea articolului Liderul Ligii Nordului, comparat cu Hitler pentru instigare la ură rasială în urma unui accident

Liderul Ligii Nordului, comparat cu Hitler pentru instigare la ură rasială în urma unui accident (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Este "Salvini ca Hitler? Incitarea la ură şi propaganda sa este foarte asemănătoare cu ceea ce s-a întâmplat în Germania în anii '30", a declarat vineri pentru postul Radio 24 Dijana Pavlovic, preşedinta Fundaţiei "Roma-sinti împreună".

"Eu sper să nu se compare nimeni cu Hitler în prezent sau în viitor", a subliniat ea, "dar doar ieri (joi) l-am dat în judecată pe (Gianluca) Buonanno de la Liga (Nordului), care a spus despre mine, într-o emisiune în direct, că sunt «scursura societăţii». Acesta este principiul după care naziştii au exterminat jumătate de milion de oameni", a continuat ea.

Întrebată dacă Salvini este ca Hitler, Pavlovic a fost citată avertizând că "Salvini instigă la ură rasială. Acum oricine poate spune ceea ce vrea, (iar) mai târziu nu ştiu ce îşi vor permită să facă".

Vorbind despre un accident în care o femeie a fost lovită şi omorâtă de o maşină condusă cu viteză de către adolescenţi romi la Roma, Pavlovic a spus că "nimeni nu neagă că sunt probleme în taberele de romi".

"Politicienii şi poliţia se fac că nu le văd", a denunţat ea.

"Nu au existat niciodată politici serioase privind integrarea romilor, au existat numai politici de făcut afaceri, politici din care toată lumea se îngraşă, mai puţin romii", a acuzat şefa ONG-ului.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici