Liderul opoziţiei malaysiene acuză Guvernul că ASCUNDE informaţii privind zborul MH370: "E imposibil ca aparatul să traverseze patru provincii fără să fie detectat"

Anwar Ibrahim, carismaticul lider al opoziţiei malaysiene, a acuzat vineri Kuala Lumpur că ascunde informaţii despre zborul dispărut MH370, afirmând că sistemul radar malaysian ar fi detectat fiecare schimbare a direcţiei de zbor.

1622 afișări
Imaginea articolului Liderul opoziţiei malaysiene acuză Guvernul că ASCUNDE informaţii privind zborul MH370: "E imposibil ca aparatul să traverseze patru provincii fără să fie detectat"

Anwar Ibrahim (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)

Într-un interviu acordat cotidianului britanic The Daily Telegraph, Anwar Ibrahim se declară "stupefiat" că sistemul radar sofisticat Marconi de care dispune Malaysia şi pe care el l-a autorizat când era ministru de Finanţe, în 1994, nu a detectat imediat schimbarea direcţiei aparatului de zbor.

El a apreciat că "nu este numai inacceptabil, ci şi imposibil, nefezabil" ca aparatul să poată traversa "cel puţin patru provincii malaysiene fără să fie detectat". "Eu cred că Guvernul ştie mai multe decât noi", a adăugat el.

"Noi nu dispunem de echipamente sofisticate ca cei din Statele Unite sau Marea Britanie, dar avem capacităţi de a ne apăra frontierele", a afirmat el.

Anwar Ibrahim i-a luat apărarea pilotului avionului, Zaharie Ahmed Shah, în vârstă de 53 de ani, cu care este prieten şi care este membru al partidului său.

"El nu ar fi putut ascunde citirea radarelor. El nu ar fi putut ordona forţelor aeriene să rămână complet tăcute", a afirmat el.

Anwar Ibrahim a fost condamnat în apel, la începutul lui martie, pentru sodomie, o nouă etapă a unui caz care încearcă, potrivit lui, să îl discrediteze.

Curtea de Apel a dat dreptate Guvernului, care a făcut apel la achitarea lui Anwar Ibrahim în 2012. El a fost acuzat că l-a sodomizat pe un fost consilier, o infracţiune pasibilă cu 20 de ani de închisoare în Malaysia, o ţară cu majoritate musulmană.

Fostul vicepremier, în vârstă de 66 de ani, a negat permanent aceste acuzaţii şi a afirmat că este o afacere "pur politică".

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici