Liderul Suprem al Iranului admite că a făcut o greşeală în negocierile privind Acordul Nuclear

Ayatollah Ali Khamenei, Liderul Suprem al Iranului, a declarat că faptul că i-a permis ministrului iranian de Externe să vorbească cu omologul său american în cadrul negocierilor pentru Acordul Nuclear semnat în 2015 a fost o greşeală, relatează Reuters.

1450 afișări
Imaginea articolului Liderul Suprem al Iranului admite că a făcut o greşeală în negocierile privind Acordul Nuclear

Liderul Suprem al Iranului admite că a făcut o greşeală în negocierile privind Acordul Nuclear

„În ceea ce priveşte negocierile privind Acordul Nuclear, am făcut o greşeală când i-am permis ministrului nostru de Externe să discute cu omologul său american. A fost o pierdere pentru noi”, a declarat Ayatollah Ali Khamenei.

Mohammad Javad Zarif, ministrul iranian de Externe, a negociat Acordul Nuclear cu omologii săi din şase ţări, printre care şi ministrul american John Kerry.

Sancţiunile împotriva Iranului au fost ridicate în anul 2016, în momentul în care Acordul Nuclear a intrat în vigoare, dar ajutorul economic extern promis pentru revitalizarea economiei iraniene nu s-a materializat.

În luna mai, preşedintele american Donald Trump a retras Statele Unite din Acord şi recent a impus noi sancţiuni împotriva Iranului.

Noile sancţiuni ale Statelor Unite impuse Iranului au intrat în vigoare săptămâna trecută. Donald Trump a declarat că orice companie care face afaceri cu Iranul va fi înlăturată din afacerile cu Statele Unite.

Autorităţile de la Washington au declarat că singura şansă a Teheranului de a scăpa de sancţiuni este să semneze un nou Acord Nuclear cu Statele Unite, mai dur decât cel precedent.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici