Liderul suprem iranian acuză Arabia Saudită de genocid în Yemen

Liderul suprem iranian, ayatollahul Ali Khamenei, a condamnat intervenţia militară a Arabiei Saudite în Yemen, pe care a calificat-o drept "genocid", şi a avertizat Riyadhul că nu "va ieşi victorios".

302 afișări
Imaginea articolului Liderul suprem iranian acuză Arabia Saudită de genocid în Yemen

Liderul suprem iranian acuză Arabia Saudită de genocid în Yemen (Imagine: Mediafax Foto / AFP)

"Agresiunea Arabiei Saudite împotriva Yemenului şi a poporului său nevinovat a fost o greşeală. A creat un precedent negativ în regiune", a declarat Khamenei., relatează BBC News Online.

"Aceasta este o crimă şi un genocid care poate fi judecat de tribunalele internaţionale", a adăugat el, precizând că "Riyadhul nu va ieşi victorios".

O coaliţie condusă de Arabia Saudită, formată din nouă ţări, majoritatea state arabe sunnite, a lansat o campanie aeriană în urmă cu două săptămâni, pentru a încerca să împiedice avansul rebelilor huthi şi să restaureze regimul preşedintelui Abd-Rabbu Mansour Hadi. Iranul şiit a denunţat de mai multe ori bombardamentele lansate de coaliţie.

Statele Unite au avertizat miercuri Iranul cu privire la sprijinul acordat rebelilor. Secretarul de Stat John Kerry a afirmat că Washingtonul va susţine orice stat care se simte ameninţat de Iran şi nu va sta deoparte dacă Orientul Mijlociu este destabilizat.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii a precizat că cel puţin 643 de persoane au fost ucise şi alte 2.226 rănite în Yemen, începând din 19 martie. Alte 10.000 de persoane au fost nevoite să-şi părăsească locuinţele.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici