Cursa finală pentru 10 Downing Street   Liz Truss promite că până la sfârşitul anului 2023 o să elimine legile UE rămase în vigoare în Marea Britanie. Rishi Sunak promite că va continua privatizarea reţelei britanice de televiziune Channel 4

Candidaţii la şefia Partidului Conservator şi la funcţia de prim-ministru încep să facă promisiuni electorale.

2971 afișări
Imaginea articolului Liz Truss promite că până la sfârşitul anului 2023 o să elimine legile UE rămase în vigoare în Marea Britanie. Rishi Sunak promite că va continua privatizarea reţelei britanice de televiziune Channel 4

Hepta

Sute de legi care acoperă piaţa muncii şi protecţia mediului ar putea dispărea peste noapte dacă Liz Truss devine prim-ministru. Ea a promis că până la sfârşitul anului 2023 va elimina toate reglementările UE rămase în vigoare în Marea Britanie. 

The Guardian susţine că Truss încearcă să se poziţioneze ca „prim-ministru pentru continuarea Brexit-ului”, iar calendarul ei propus  este accelerat semnificativ faţă de cel dat de guvernul lui Boris Johnson.

Experţii şi liderii sindicali au spus că propunerile lui Truss vor fi extrem de dificil de realizat în contextul concedierilor din serviciile publice şi că ar putea da „foc drepturilor angajaţilor”.

Între timp, Rishi Sunak promite că dacă va deveni prim-ministru, va continua privatizarea reţelei britanice de televiziune gratuită, Channel 4, deschizând calea vânzării  acesteia anul viitor, anunţă The Guardian.

Susţinerea lui pentru privatizare aproape nimiceşte orice speranţă pe care şefii Canalului 4 o aveau că un nou lider conservator ar putea alege să renunţe la procesul de vânzare căruia i se opune marea majoritate a industriei media britanice.

Şi Liz Truss, susţine privatizarea Channel 4, deşi purtătorul de cuvânt al ei nu a răspuns solicitărilor de comentarii cu privire la această problemă.

Truss încearcă să se prezinte drept moştenitoarea pieţei libere pro-privatizare a lui Margaret Thatcher, deşi fostul prim-ministru conservator a fondat Channel 4 ca instituţie publică în anii 1980.

Vânzarea Channel 4 este susţinută puternic de secretarul de cultură, Nadine Dorries, care este un susţinător vocal al Truss.

Planurile pentru privatizarea Channel 4 erau de aşteptat să fie publicate înainte ca parlamentul să vină din vacanţa de vară. Cu toate acestea, legislaţia a fost amânată de probleme de redactare a legii şi de defenestrarea lui Boris Johnson. 

Channel 4, care a înregistrat recent cele mai bune rezultate financiare vreodată, insistă că nu trebuie să fie privatizat. Reprezentanţii acestei reţele au susţinut că un nou proprietar comercial ar putea să obţină profituri mai mari şi să submineze angajamentul radiodifuzorului de a reinvesti profiturile în divertisment. Deşi un număr semnificativ de parlamentari conservatori au îngrijorări cu privire la privatizare, mulţi sunt relativ apatici în această problemă.

Un purtător de cuvânt al campaniei Sunak a spus: „Rishi va duce mai departe privatizarea Channel 4.  Channel 4 este o parte esenţială a mass-mediei britanice şi sprijină industriile noastre creative geniale, dar s-au schimbat multe din anii 1980, când a fost înfiinţat pentru a oferi spectatorilor mai multe opţiuni.Privatizarea va ajuta Channel 4 să prospere într-o epocă în care concurează cu Netflix, Amazon, Apple şi multe altele. A rămâne nemişcat nu este o opţiune”.

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici