Los Lobos, a doua organizaţie criminală ca mărime din Ecuador, revendică uciderea lui Villavicencio

„Los Lobos” revendică uciderea lui Villavicencio în Ecuador şi ameninţă că va ucide mai mulţi politicieni. Este a doua organizaţie criminală ca mărime din Ecuador, care luptă pentru controlul închisorilor din ţară.

996 afișări
Imaginea articolului Los Lobos, a doua organizaţie criminală ca mărime din Ecuador, revendică uciderea lui Villavicencio

Sursa foto: Twitter

Organizaţia care se autointitulează „Los Lobos” a publicat un comunicat pe X - fostul Twitter - în care revendică uciderea lui Fernando Villavicencio şi ameninţă că „se va întâmpla din nou când corupţii nu se vor ţine de cuvânt”.

Purtând cagule şi având asupra lor arme de foc de calibru mare, ei se laudă cu uciderea acestuia şi lansează ameninţări cu moartea împotriva altor politicieni ecuadorieni, inclusiv a candidatului la preşedinţie Jan Topic.

Într-o imagine, se pot vedea în jur de 20 de bărbaţi în jurul liderului lor, cunoscut sub numele de „Pipo”, care citeşte comunicatul aşezat la o masă, având arma lângă el.

„Vrem să spunem clar întregii naţiuni ecuadoriene că de fiecare dată când politicienii corupţi nu îşi vor respecta promisiunile, când vor primi banii noştri, care sunt milioane de dolari, pentru a-şi finanţa campania, vor fi ucişi”, spune liderul grupului, potrivit El Espanol.

Este a doua organizaţie ca mărime din ţară, cu peste 8.000 de membri în toate închisorile din Ecuador. Grupul a fost implicat în mai multe masacre sângeroase din penitenciare, cauzate de ciocnirile cu grupul rival „Los Tiguerones”.

„Los Lobos” l-au indicat pe candidatul Jan Topic. „Şi tu, Jan Topic, ţine-ţi cuvântul. Dacă nu-ţi respecţi promisiunea, tu vei fi următorul”.

Deocamdată, poliţia nu a confirmat credibilitatea comunicatului, deoarece în ultimele zile Villavicencio a avertizat asupra ameninţărilor din partea unui alt grup criminal, aşa-numitul „Los Choneros” - cel mai sângeros din ţară.

Preşedintele conservator al Ecuadorului, Guillermo Lasso, a decretat joi starea de urgenţă pentru 60 de zile în întreaga ţară, ca urmare a asasinării candidatului prezidenţial Fernando Villavicencio, care a fost împuşcat, cel mai probabil, de bărbaţi înarmaţi în timpul unui miting electoral din Quito.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici