Luca Niculescu, desemnat in Comitetul Director al noului Centru Regional OCDE de la Istanbul

Secretarul de stat în MAE Luca Niculescu a participat miercuri la inaugurarea noului Centru Regional OCDE de la Istanbul, în al cărui Comitet Director a fost desemnat recent.

250 afișări
Imaginea articolului Luca Niculescu, desemnat in Comitetul Director al noului Centru Regional OCDE de la Istanbul

Luca Niculescu, desemnat in Comitetul Director al noului Centru Regional OCDE de la Istanbul

Potrivit unui comunicat al MAE, Comitetul Director al Centrului Regional s-a reunit miercuri pentru prima dată şi a discutat priorităţile Centrului, fiind scos în evidenţă rolul acestuia ca hub de promovare a activităţilor OCDE în regiune şi de dialog cu partenerii regionali.

Secretarul de stat Luca Niculescu, desemnat recent de către conducerea OCDE în calitate de membru al Comitetului Director, a salutat iniţiativa înfiinţării Centrului, menit să încurajeze cooperarea interregională, să asigure o platformă de dialog în materie de politici publice şi să sprijine statele din regiune pentru a face faţă principalelor provocări economice şi sociale. Oficialul român a remarcat că demersul este mai mult decât binevenit în contextul implicaţiilor războiului de agresiune dus de Federaţia Rusă împotriva Ucrainei.

De asemenea, Luca Niculescu a exprimat disponibilitatea autorităţilor române de a contribui cu expertiză sectorială la activitatea Centrului.

„A evidenţiat valoarea adăugată pe care România o aduce eforturilor Organizaţiei privind promovarea celor mai bune practici în regiune, în calitate de stat candidat pentru aderarea la OCDE şi din perspectiva rolului pe care îl joacă în regiunea extinsă a Mării Negre. Astfel, a subliniat că România deţine o expertiză importantă, legată atât de cooperarea cu OCDE, cât şi de experienţa sa de tranziţie spre o economie de piaţă funcţională, pe care o poate împărtăşi în plan regional, alături de statele membre OCDE”, arată MAE.

Centrul OCDE de la Istanbul, înfiinţat de către Secretariatul Organizaţiei în parteneriat cu Guvernul turc, are ca obiectiv sprijinirea programelor regionale ale OCDE – Programul Eurasia, Programul pentru Europa de Sud-Est, iniţiativa pentru Orientul Mijlociu şi Africa –, precum şi promovarea standardelor şi bunelor practici ale OCDE în relaţia cu statele din regiune.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici