Lucrările de restaurare a sediului Parlamentului britanic ar costa 8 miliarde euro şi ar dura 32 de ani

Lucrările pentru restaurarea sediului Parlamentului britanic fără mutarea parlamentarilor ar costa 5,7 miliarde de lire sterline (7,9 miliarde euro) şi ar dura 32 de ani, conform unui raport independent citat de BBC News online.

975 afișări
Imaginea articolului Lucrările de restaurare a sediului Parlamentului britanic ar costa 8 miliarde euro şi ar dura 32 de ani

Lucrările de restaurare a sediului Parlamentului britanic ar costa 8 miliarde euro şi ar dura 32 de ani (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Dacă membrii Parlamentului ar fi mutaţi în altă locaţie timp de şase ani, lucrările ar costa 3,5 miliarde de lire (4,8 miliarde euro).

Clădirea veche de 150 de ani în care îşi desfăşoară activitatea parlamentarii britanici se surpă în unele zone, conţine azbest şi are cabluri învechite.

Un raport de expertiză din anul 2012 avertiza că structura ar putea "suferi daune majore şi ireversibile" în lipsa lucrărilor de restaurare.

Membrii Camerei Comunelor şi Camerei Lorzilor vor stabili în următorii ani care va fi planul de restaurare a Palatului Westminster.

Planul de consolidare va include ridicarea Turnului Elizabeth, cunoscut sub numele de Big Ben, construirea unui centru pentru întâlniri cu presa şi a unor zone pentru reuniuni formale şi informale. Printre opţiunile luate în considerare se numără crearea unui centru expoziţional, a unei săli de conferinţe şi a unor spaţii educaţionale.

Suma enormă care ar trebui plătită pentru restaurarea Parlamentului britanic

Posted by Mediafax.ro on Thursday, June 18, 2015

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici