Lukaşenko cere patrule înarmate pe străzi pentru a preveni infracţiunile de „natură extremistă”

  • Preşedintele din Belarus, Alexander Lukaşenko, le-a cerut autorităţilor să trimită patrule înarmate pe străzi pentru a preveni infracţiunile de „natură extremistă”.
  • În trecut, aliatul Rusiei a folosit de mai multe ori termenul extremist pentru a-i descrie pe adversarii săi politici.
1289 afișări
Imaginea articolului Lukaşenko cere patrule înarmate pe străzi pentru a preveni infracţiunile de „natură extremistă”

Lukaşenko cere patrule înarmate pe străzi pentru a preveni infracţiunile de „natură extremistă”

Preşedintele Alexander Lukaşenko a cerut autorităţilor să organizeze patrule dotate cu arme de calibru mic pe străzile oraşelor din Belarus pentru a asigura siguranţa oamenilor.

„Oamenii ar trebui să se simtă în siguranţă acasă, la serviciu, pe stradă, în orice moment al zilei”, a spus Lukaşenko, potrivit Reuters.

Lukaşenko a mai spus că, în timp ce rata criminalităţii în Belarus scade, ţara este expusă riscului de infracţiuni de „natura extremistă”.

„Avertizez Ministerul Afacerilor Interne, KGB, serviciile speciale, toată lumea, procuratura – oricine: trebuie să preluăm controlul asupra acestui lucru. Oamenii noştri din patrulare trebuie să fie pe străzi...Patrulele trebuie să fie înarmate cu arme de calibru mic, cel puţin pistoale”, a adăugat Lukaşenko.

Săptămâna trecută, el a spus că mai mulţi „sabotori”, inclusiv cetăţeni ucraineni şi belaruşi, au fost reţinuţi la graniţă într-o „operaţiune de combatere a terorismului” şi că grupuri similare au fost reţinute „de două sau trei ori pe săptămână”.

În ianuarie, autorităţile din Belarus au lansat o investigaţie asupra unui grup de 20 de analişti şi comentatori independenţi aflat acum în afara ţării. Ei sunt acuzaţi că au conspirat pentru a prelua puterea şi a promova extremismul.

Lukaşenko este la putere din 1994 şi a fost acuzat că a falsificat rezultatele alegerilor din 2020. Ulterior, regimul său a organizat o amplă represiune împotriva disidenţei.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici