Lukaşenko l-a făcut prost pe Jose Manuel Barroso

Liderul belarus, Aleksandr Lukaşenko, a lansat un atac dur, marţi, împotriva preşedintelui Comisiei Europene Jose Manuel Durao Barroso, declarând că nu are "nimic de spus" despre "proştii" de genul lui.

46 afișări
Imaginea articolului Lukaşenko l-a făcut prost pe Jose Manuel Barroso

Lukaşenko l-a făcut prost pe Jose Manuel Barroso (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Când eşti prost, eşti prost. Sunt nişte canalii. De aceea nu am nimic de spus despre aceşti Barroso, aceşti proşti, aceşti boi şi aşa mai departe", a declarat el, potrivit biroului său de presă.

El a fost întrebat despre presiunile pe care preşedintele Comisiei şi fostul premier portughez le-ar fi exercitat asupra Ucrainei pentru ca Lukaşenko, vizat de sancţiuni europene, să nu fie invitat săptămâna trecută la Kiev la o conferinţă privind catastrofa de la Cernobîl, care a contaminat Belarusul.

"În privinţa proştilor ca Barroso, ei bine exista un anume Barroso în Portugalia, a fost înlăturat şi deodată i s-a oferit un loc de muncă la Comisia Europeană", a declarat Lukaşenko.

"Şi nu dau cu adevărat atenţie prostiilor funcţionarilor europeni", a declarat el.

Preşedintele belarus l-a criticat şi pe omologul său ucrainean, Viktor Ianukovici, acuzat că a cedat presiunilor europene, ceea ce ar explica absenţa, marţi, a lui Lukaşenko în Ucraina pentru ceremoniile organizate la împlinirea a 25 de ani de la catastrofa de la Cernobîl.

"Întrebaţi-l pe Ianukovici de ce preşedintele belarus nu participă la aceste ceremonii. Întrebaţi-l! Din nefericire laşitatea nu le lipseşte liderilor Ucrainei", declarat Lukaşenko.

Preşedintele belarus este cunoscut pentru expresiile metaforice de acest fel şi îi atacă în mod periodic pe liderii occidentali, care critică în special reprimarea opoziţiei şi a societăţii civile din Belarus.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici