Lukaşenko a semnat! Pedepsa cu moartea a fost extinsă în Belarus, după ce grupuri de activişti au încercat să saboteze părţi din reţeaua feroviară pentru a îngreuna desfăşurarea forţelor ruseşti în Ucraina

Liderul din Belarus, Alexander Lukaşenko, a aprobat modificări ale codului penal al ţării care ar face ca tentativele de acte de terorism să fie pedepsite cu moartea, au anunţat miercuri agenţiile de presă ruseşti.

11561 afișări
Imaginea articolului Lukaşenko a semnat! Pedepsa cu moartea a fost extinsă în Belarus, după ce grupuri de activişti au încercat să saboteze părţi din reţeaua feroviară pentru a îngreuna desfăşurarea forţelor ruseşti în Ucraina

Lukaşenko a semnat! Pedepsa cu moartea a fost extinsă în Belarus, după ce grupuri de activişti au încercat să saboteze părţi din reţeaua feroviară pentru a îngreuna desfăşurarea forţelor ruseşti în Ucraina

Belarusul are deja pedeapsa cu moartea pentru acte de terorism care provoacă pierderi de vieţi omeneşti, pentru crime brutale şi crime multiple.

Parlamentul din Belarus a susţinut extinderea utilizării pedepsei cu moartea după ce activiştii au încercat să saboteze părţi din reţeaua feroviară pentru a îngreuna desfăşurarea forţelor ruseşti în Ucraina..

Rusia a folosit Belarusul, un aliat apropiat, ca punct de pregătire pentru a lansa invazia sa din 24 februarie în Ucraina. Minsk neagă implicarea în conflict, dar recunoaşte că teritoriul său a fost folosit pentru invazie, relatează Reuters.

Noile norme intră în vigoare în termen de 10 zile de la publicarea lor oficială.

În urma represiunii protestelor antiguvernamentale în masă din Belarus din 2020, uneori, oamenii au fost acuzaţi de terorism pentru infracţiuni care ar fi putut fi considerate anterior drept huliganism. O persoană a fost acuzată de terorism pentru că a turnat vopsea roşie pe maşina unui judecător, iar o alta pentru că a aruncat o piatră în fereastra unui procuror.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici