Lupta in tabăra democrată pentru preşedinţia SUA: Bernie Sanders anunţă că nu va abandona cursa alegerilor primare în favoarea lui Hillary Clinton

Senatorul american Bernie Sanders i-a anunţat, marţi, pe susţinătorii săi, că nu va abandona cursa alegerilor primare democrate pentru şefia Casei Albei, după ce Hillary Clinton a revendicat victoria, relatează Le Figaro online.

1103 afișări
Imaginea articolului Lupta in tabăra democrată pentru preşedinţia SUA: Bernie Sanders anunţă că nu va abandona cursa alegerilor primare în favoarea lui Hillary Clinton

Lupta in tabără democrată pentru preşedinţia SUA: Bernie Sanders anunţă că nu va abandona cursa alegerilor primare în favoarea lui Hillary

"Vom lupta din greu pentru a câştiga alegerile primare din Washington" marţea viitoare, a declarat acesta în California.

"Şi vom continua lupta noastră pentru dreptatea socială, economică, rasială şi de mediu până în Philadelphia", a adăugat el, făcânt referire la convenţia de investitură care va avea loc la finalul lunii iulie în statul american Pennsylvania.

Preşedintele american, Barack Obama, a avut o discuţie telefonică, marţi, cu Bernie Sanders şi cu Hillary Clinton, pe care a felicitat-o pentru obţinerea majorităţii de delegaţi necesare investiturii democrate la preşedinţia Statelor Unite.

"Preşedintele Obama i-a felicitat pe cei doi candidaţi pentru că au desfăşurat campanii pline de inspiraţie, care i-au entuziasmat pe democraţi, care au determinat ca o nouă generaţie de americani să se implice în procesul politic şi care au permis prezentarea unor propuneri importante astfel încât economia şi politica noastră să fie folositoare lumii întregi, nu doar celor care dispun de putere şi de bani", a declarat Josh Earnest, purtătorul de cuvânt al Case Albe, făcând referire la teme care au animat campania senatorului Vermont Bernie Sanders începând cu vara trecută.

"Preşedintele a felicitat-o pe doamna Clinton pentru că a obţinut numărul necesar de delegaţi în vederea nominalizării democrate pentru alegerile prezidenţiale americane", a adăugat acesta.

"De asemenea, la cererea senatorului Sanders, acesta din urmă şi preşedintele se vor întâlni la Casa Albă, joi, pentru a continua discuţia pe tema aspectelor importante ale acestor alegeri", a precizat Josh Earnest.

Hillary Clinton a revendicat, marţi, victoria în cursa alegerilor primare democrate.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici