Lviv: Lovituri aeriene lansate asupra unei baze militare ucrainene în apropierea graniţei cu Polonia. Sunt 9 morţi şi 57 de răniţi

Un atac aerian a fost lansat asupra unei baze militare ucrainene din Iavoriv, în vestul ţării, în apropiere de graniţa cu Polonia, a anunţat duminică administraţia militară regională din Lviv, relatează Reuters.

930 afișări
Imaginea articolului Lviv: Lovituri aeriene lansate asupra unei baze militare ucrainene în apropierea graniţei cu Polonia. Sunt 9 morţi şi 57 de răniţi

Lviv: Lovituri aeriene lansate asupra unei baze militare ucrainene în apropierea graniţei cu Polonia

UPDATE 10:30 Nouă persoane au fost ucise şi 57 rănite în atacul aerian din Lviv, în apropiere de graniţa Ucrainei cu Polonia, relatează Sky News.

Guvernatorul local susţine că Rusia a tras 30 de rachete asupra centrului militar din Iavoriv.

Ministrul ucrainean al Apărării a mai spus că la centrul militar din Iavoriv au fost repartizaţi şi militari străini , nu doar cei din Ucraina.

Centrul este folosit de ţările NATO pentru a efectua exerciţii de antrenament, Rusia avertizând zilele trecute că liniile de aprovizionare ale NATO vor fi vizate.

Reuters afirmă că un martor a văzut mai mult de o duzină de ambulanţe care se îndreptau în direcţia locului.

"Ocupanţii au lansat un atac aerian asupra Centrului internaţional pentru menţinerea păcii şi securităţii. Potrivit datelor preliminare, au lansat opt rachete", a precizat administraţia într-un comunicat.

Centrul, situat la mai puţin de 25 km de graniţa cu Polonia, nu a precizat dacă a fost lovit şi a spus că va face publice detalii mai târziu.

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici