Macron anunţă proiecte energetice, în principal nucleare, în sensul neutralităţii climatice

Preşedintele Franţei, Emmanuel Macron, a anunţat joi după-amiază o serie de proiecte în domeniul energetic, în cadrul planului de intensificare a producţiei de energie nucleară pentru reducerea emisiilor de dioxid de carbon.

238 afișări
Imaginea articolului Macron anunţă proiecte energetice, în principal nucleare, în sensul neutralităţii climatice

Toate proiectele au rolul atingerii neutralităţii climatice şi reducerii dependenţei energetice a Franţei de surse externe, a afirmat Emmanuel Macron într-un discurs rostit în oraşul Belfort.

„Este vorba despre asigurarea dezvoltării industriale a ţării noastre. În următorii 30 de ani, pentru a atinge obiectivele climatice, trebuie să putem fi capabili să reducem cu 40% consumul de energie. Nu prin austeritate energetică, ci prin inovare", a argumentat preşedintele Franţei, conform cotidianului Le Figaro, cerând eliminarea emisiilor de dioxid de carbon din sectorul industrial, adaptarea parcului auto şi investiţii în hidrogen.

„Pentru înlocuirea energiilor fosile, Franţa va trebui să producă cu 60% mai multă energie electrică decât acum. Vom miza pe energii regenerabile şi energie nucleară", a subliniat Emmanuel Macron.

Preşedintele Franţei a anunţat un plan pentru construcţia a şase reactoare nucleare de tip EPR2 (Reactor European Presurizat 2). "Primul şantier va fi inaugurat în 2028, iar primul reactor ar urma să fie funcţional în 2035. Această întârziere justifică necesitatea prelungirii actualelor reactoare", a continuat Emmanuel Macron, potrivit cotidianului Le Monde.

De altfel, preşedintele Franţei a anunţat, în cadrul strategiei Franţa 2030, „un concurs de proiecte în valoare de un miliard de euro" pentru construcţia unor reactoare modulare de mici dimensiuni (SMR).

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici