Macron avertizează că va răspunde "imediat" la orice atac împotriva intereselor franceze din Niger în urma loviturii de stat

Preşedintele Emmanuel Macron a declarat că Franţa va răspunde "imediat" la orice violenţă împotriva intereselor franceze din Niger în urma loviturii de stat din ţara africană.

2645 afișări
Imaginea articolului Macron avertizează că va răspunde "imediat" la orice atac împotriva intereselor franceze din Niger în urma loviturii de stat

Sursa: AP / Mediafax Foto

Guvernul francez "nu va tolera niciun atac împotriva Franţei şi a intereselor sale" din Niger, a declarat Macron, conform POLITICO.

Comentariile lui Macron au fost un răspuns la miile de persoane care au manifestat în faţa ambasadei Franţei din Niamey, capitala Nigerului. Potrivit rapoartelor mass-media, mulţimea din faţa ambasadei franceze striga "Trăiască Putin" şi "Jos Franţa".

Tensiunile sunt foarte mari în Niger după ce, săptămâna trecută, armata ţării l-a luat ostatic pe preşedintele ales în mod democratic şi a preluat puterea.

Liderii vest-africani au organizat duminică o reuniune de urgenţă în Nigeria pentru a decide ce să facă în legătură cu lovitura de stat, potrivit Reuters. 

Blocul regional al Africii de Vest, ECOWAS, a acordat liderilor loviturii de stat din Niger o săptămână pentru a-l repune în funcţie pe preşedintele Mohammed Bazoum. În caz contrar, ţara se va confrunta cu sancţiuni şi cu posibila utilizare a forţei.

Uniunea Europeană, în special Franţa, au investit anterior masiv în Niger, Parisul trimiţând resurse şi trupe în această ţară, iar UE alocând 40 de milioane de euro pentru a ajuta la formarea şi echiparea armatei.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici