Macron s-a speriat după cele mai recente atacuri ruseşti şi şi-a convocat de urgenţă consilierii

Preşedintele Franţei apreciază că acţiunile furibunde ale Rusiei din ultimele ore marchează o schimbare în natura războiului.

3763 afișări
Imaginea articolului Macron s-a speriat după cele mai recente atacuri ruseşti şi şi-a convocat de urgenţă consilierii

Macron s-a speriat după cele mai recent atacuri ruseşti şi şi-a convocat consilierii

Preşedintele francez Emmanuel Macron a susţinut aseară o întâlnire de urgenţă cu privire la Ucraina, după seria de atacuri ruseşti care, spune el, reprezintă o „schimbare profundă a naturii” războiului.

Aceste „atacuri deliberate ale Rusiei pe tot teritoriul ucrainean şi împotriva civililor reprezintă o schimbare profundă a naturii acestui război”, a declarat preşedintele Macron, în timpul unei călătorii la Mayenne.

Şeful Franţei şi-a convocat apoi consilierii, la întoarcerea în Paris, precum şi o serie de diplomaţi şi militari, pentru a face un bilanţ al situaţiei de pe front.

Palatul Elysée a confirmat că ieri seară a avut loc un Consiliu de Apărare restrâns, cu durata de o oră şi jumătate, în prezenţa ministrului de Externe, Catherine Colonna, şi a ministrului Forţelor Armate, Sebastien Lecornu.

Potrivit aceleiaşi surse, Macron a profitat de ocazie „pentru a încheia noi acorduri care să sprijine militar Ucraina şi să asigure nevoile populaţiei sale”.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici