Macron spune că Israelul "trebuie să definească mai precis" obiectivele în războiul împotriva Hamas

Preşedintele Franţei, Emmanuel Macron, a declarat că Israelul "trebuie să definească mai precis" ceea ce urmăreşte să realizeze în războiul său împotriva grupării militante palestiniene Hamas.

138 afișări
Imaginea articolului Macron spune că Israelul "trebuie să definească mai precis" obiectivele în războiul împotriva Hamas

"Ne aflăm într-un moment în care autorităţile israeliene trebuie să îşi definească mai precis obiectivele şi scopul final: distrugerea totală a Hamas - crede cineva că este posibil? Dacă acesta este cazul, războiul va dura 10 ani", a declarat sâmbătă Macron.

Macron a declarat în cadrul unei conferinţe de presă la summitul COP28 privind clima din Dubai: "Nu există o securitate durabilă pentru Israel în regiune dacă securitatea sa este obţinută cu preţul vieţilor palestinienilor".

Macron a făcut aceste comentarii după ce armata israeliană şi-a intensificat bombardamentele asupra Fâşiei Gaza, în a doua zi după ce armistiţiul dintre Israel şi Hamas a eşuat, Israelul acuzând Hamas că a încălcat termenii acordului.

Un oficial palestinian a declarat pentru BBC că negocierile sunt complet blocate şi că în prezent nu există contacte sau încercări de a se ajunge la o pauză umanitară în lupte.

Cetăţenii din Fâşia Gaza se tem că atacurile israeliene ar putea duce la o operaţiune terestră în sudul teritoriului palestinian, care i-ar închide într-o zonă din ce în ce mai restrânsă şi ar putea încerca să îi împingă în Egipt, relatează Reuters.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici