MAE, precizări despre incidentul de la Ambasadei Rusiei: Luarea de poziţie, pripită şi inoportună

Ministerul Afacerilor Externe respinge luarea de poziţie de miercuri a Ambasadei Rusiei la Bucureşti în urma incidentului care a avut loc dimineaţă şi consideră pripită, complet nepotrivită şi inoportună calificarea în orice fel a incidentului.

958 afișări
Imaginea articolului MAE, precizări despre incidentul de la Ambasadei Rusiei: Luarea de poziţie, pripită şi inoportună

MAE, precizări despre incidentul de la Ambasadei Rusiei: Luarea de poziţie, pripită şi inoportună

„Astfel, MAE consideră ca pripită şi complet nepotrivită şi inoportună calificarea în orice fel a acestui incident. MAE respinge totodată orice atribuire de context sau semnificaţie politică acestui incident tragic şi face apel ca Ambasada Federaţiei Ruse să manifeste reţinere maximă în oferirea oricăror interpretări înaintea finalizării anchetei autorităţilor responsabile. Până la finalizarea anchetei şi comunicarea rezultatelor acesteia de către autorităţile române competente, orice fel de ante-pronunţări reprezintă doar speculaţii nefondate!”, transmite MAE.

MAE evidenţiază că nu a fost afectată integritatea personalului Ambasadei Rusiei în România şi a clădirii acesteia şi atrage atenţia că instituţiile responsabile din România au dispus, încă din data de 24 februarie 2022, ca dispozitivul de pază şi protecţie alocat Ambasadei Federaţiei Ruse să fie suplimentat. În plus, la 5 martie, a fost dispusă o nouă măsură de consolidare a efectivelor de protecţie a Ambasadei Federaţiei Ruse, prin alocarea unui noi echipe de patrulare, sprijin şi intervenţie.

„Ministerul Afacerilor Externe subliniază că aceste măsuri de suplimentare a efectivelor de protecţie au fost dispuse inclusiv pentru a veni în mod operativ în întâmpinarea solicitărilor Ambasadei Federaţiei Ruse. MAE reiterează, şi cu acest prilej, condamnarea fermă a crimelor comise la Bucea şi în alte localităţi din Ucraina, pentru care răspunderea aparţine Rusiei, fiind comise în zone din Ucraina aflate sub ocupaţia forţelor armate ruse la momentul comiterii lor. România consideră că este foarte important ca toţi cei care au comis aceste fapte să fie investigaţi, aduşi în faţa justiţiei şi să răspundă pentru faptele lor”.

Ambasada Rusiei afirma că bărbatul care a murit după ce a intrat cu maşina în gardul ambasadei „a comis acest act sub influenţa unei explozii de isterie anti-rusă în legătură cu o provocare regizata în oraşul Bucea” şi anunţa că va face propria anchetă.

„Ambasada îşi exprimă profundele condoleanţe rudelor şi prietenilor bărbatului care şi-a dat foc în maşina după încercarea eşuată de a lovi porţile Ambasadei Rusiei în România. Trebuie să afirmăm cu regret că oricare ar fi motivele şoferului, nu există nicio îndoială că acesta a comis acest act sub influenţa unei explozii de isterie anti-rusă în legătură cu o provocare regizata în oraşul Bucea”, arăta Ambasada Rusiei în România într-un comunicat de presă.

Un şofer a intrat miercuri dimineaţa cu maşina în gardul Ambasadei Rusiei la Bucureşti. Maşina a luat foc, iar şoferul a murit.

Surse din anchetă susţin că individul, preşedintele Alianţei Antidiscriminare a Tuturor Tăticilor, Bogdan Drăghici, era condamnat la 15 ani de închisoare pentru viol.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
mae,
incident,
ambasadă

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici