Mahmoud Ahmadinejad consideră Holocaustul "o înşelătorie"

Preşedintele iranian, Mahmoud Ahmadinejad, a apreciat, miercuri, că Holocaustul a fost "o mare înşelătorie" şi a afirmat că democraţiile liberale au degradat "valorile umane".

36 afișări
Imaginea articolului Mahmoud Ahmadinejad consideră Holocaustul "o înşelătorie"

Mahmoud Ahmadinejad consideră Holocaustul "o înşelătorie" (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Identitatea democraţiei liberale a fost dezvăluită lumii prin protecţia acordată celui mai criminal regim din istoria umanităţii, regimul sionist, prin folosirea marii înşelătorii care este Holocaustul", a spus Ahmadinejad, citat de site-ul televiziunii iraniene.

Declaraţiile au fost făcute în faţa a 600 de membri ai mediului academic şi religios, invitaţi de Iran pentru comemorarea a 20 de ani de la moartea fondatorului Republicii Islamice, ayatollahul Rouhollah Khomeini.

"Singurul mijloc de a înlocui gândirea liberală este revenirea la învăţăturile sfinţilor profeţi", a spus Ahmadinejad.

"Gândirea şi sistemul regimurilor liberale au redus standardele perfecţiunii umane. Regimurile liberale nu pot rezolva nici cele mai simple probleme politice din lume", a adăugat el.

Preşedintele iranian, care candidează la alegerile prezidenţiale din 12 iunie, a negat în repetate rânduri amploarea şi chiar existenţa exterminării evreilor de către regimul nazist, în timpul celui de-al Doilea Război Mondial. Iranul nu recunoaşte existenţa statului Israel, iar Ahmadinejad a afirmat de mai multe ori că acesta va dispărea.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici