Mahmoud Ahmadinejad: Cultura martiriului este un mijloc de soluţionare a problemelor mondiale

Preşedintele iranian Mahmoud Ahmadinejad a declarat că martiriul este un mijloc de soluţionare a problemelor economice şi mondiale, în cursul unei întâlniri, în oraşul Hamedan din vestul ţării, cu familiile martirilor din războiul irakiano-iranian, a relatat joi agenţia Mehr.

32 afișări
Imaginea articolului Mahmoud Ahmadinejad: Cultura martiriului este un mijloc de soluţionare a problemelor mondiale

Mahmoud Ahmadinejad: Cultura martiriului este un mijloc de soluţionare a problemelor mondiale (Imagine: Mediafax Foto)

"Dacă vrem să ne construim ţara, să ne menţinem măreţia şi să rezolvăm problemele economice, avem nevoie de cultura martiriului", a declarat Ahmadinejad.

"Astăzi, popoarele libere din lume au ales calea martirilor noştri, care este cea de măreţie şi mândrie", a adăugat el. "Martiriul este calea mai scurtă spre culmele fericirii", subliniat liderul iranian.

El a adăugat că "numărătoarea inversă până la distrugerea marilor puteri a început".

Ahmadinejad, un ultraconservator, este criticat de reformatori şi conservatori pentru criticile sale intempestive, dar şi pentru politica sa economică care a dus la o inflaţie reală de 25 la sută, deşi oficial se situează în jurul cifrei de 18 procente.

Autorităţile iraniene întreţin cultul martiriului celor care şi-au pierdut viaţa în revoluţia islamică din 1979 şi în războiul irakiano-iranian (1980-1988).

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici