Maia Sandu ar vrea iniţierea rapidă a negocierilor pentru admiterea Republicii Moldova în UE

Democraţia din Republica Moldova poate fi salvată doar prin aderarea ţării la Uniunea Europeană, susţine preşedintele Maia Sandu, care speră că Bruxellesul va accepta iniţierea negocierilor cu Chişinăul în câteva luni.

386 afișări
Imaginea articolului Maia Sandu ar vrea iniţierea rapidă a negocierilor pentru admiterea Republicii Moldova în UE

Maia Sandu fuge din ghearele Rusiei şi ar vrea iniţierea rapidă a negocierilor pentru admiterea Republicii Moldova în UE

"Noi credem că nu putem salva democraţia noastră decât făcând parte din Uniunea Europeană", a declarat Maia Sandu într-un interviu acordat Agenţiei France-Presse, conform cotidianului Le Monde.

Maia Sandu crede că aderarea Republicii Moldova la UE este "un proiect realist". "Sper că decizia de iniţiere a negocierilor va fi luată peste câteva luni", a apreciat preşedintele Republicii Moldova.

"Rusia va continua să fie o mare sursă de instabilitate în anii următori, iar noi trebuie să ne protejăm. Războiul din Ucraina a prezentat lucrurile în alb şi negru: se vede foarte clar acum ce înseamnă lumea liberă şi ce înseamnă lumea autoritaristă. Avem alegeri de făcut, lucrăm intens şi acesta este obiectivul nostru acum", a susţinut Maia Sandu, prezentă la Summitul Consiliului Europei, în Islanda.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici